Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Amazon εξαγοράζει πρωτοποριακό ηλεκτρονικό φαρμακείο

29/6/2018 12:10:15 μμ
Νέα κίνηση της εταιρείας στη φαρμακευτική αγορά!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Amazon ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση της εταιρείας PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που ταξινομεί τα φάρμακα των ασθενών σε εξατομικευμένα πακέτα και μετέπειτα τα παραδίδει απευθείας στην πόρτα των πελατών. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκαλύφθηκαν οι όροι της συμφωνίας, αλλά η Amazon ανέφερε από την πλευρά της πως η παρούσα συμφωνία είναι οριστική.


Το PillPack, ιδρύθηκε το 2013 στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της εταιρείας είναι ότι από τη στιγμή που θα εγγραφούν οι πελάτες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να ενταχθούν στο σύστημα, θα μπορεί να αποστέλλει τα φάρμακα των ασθενών εκεί που επιθυμούν, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.

Μάλιστα η εταιρεία αποστέλλει «φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή» ή και συνταγογραφούμενα σε ατομικά πακέτα που οργανώνονται ανά ημερομηνία και ώρα.

Αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για άτομα που χρειάζονται να γράφουν συνεχείς επαναληπτικές συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς το PillPack οργανώνει τις επαναπληρώσεις και τις ανανεώσεις για λογαριασμό του ασθενούς.


Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη startup εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές που θεωρούνται τεράστια ονόματα στον επενδυτικό χώρο και περιλαμβάνουν την TechStars, Menlo Ventures, και Accel.


Στις αρχές αυτού του έτους η Walmart φέρεται να ενδιαφερόταν για την εξαγορά του PillPack, αλλά τελικά όπως φαίνεται κέρδισε η Amazon στο τέλος.


Νωρίτερα φέτος, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τη μετάβασή του στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α. μέσω μιας εταιρικής σχέσης που σύναψε με τις εταιρείες Berkshire Hathaway και JPMorgan, επιδιώκοντας να εισέλθει δυναμικά στην κερδοφόρα φαρμακευτική αγορά, και με την εξαγορά το PillPack, βλέπουμε ότι κάνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος