Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια

Η Amazon εξαγοράζει πρωτοποριακό ηλεκτρονικό φαρμακείο

29/6/2018 12:10:15 μμ
Νέα κίνηση της εταιρείας στη φαρμακευτική αγορά!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Amazon ανακοίνωσε σχέδια για την απόκτηση της εταιρείας PillPack, ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που ταξινομεί τα φάρμακα των ασθενών σε εξατομικευμένα πακέτα και μετέπειτα τα παραδίδει απευθείας στην πόρτα των πελατών. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκαλύφθηκαν οι όροι της συμφωνίας, αλλά η Amazon ανέφερε από την πλευρά της πως η παρούσα συμφωνία είναι οριστική.


Το PillPack, ιδρύθηκε το 2013 στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Η ιδιαιτερότητα αυτής της εταιρείας είναι ότι από τη στιγμή που θα εγγραφούν οι πελάτες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να ενταχθούν στο σύστημα, θα μπορεί να αποστέλλει τα φάρμακα των ασθενών εκεί που επιθυμούν, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.

Μάλιστα η εταιρεία αποστέλλει «φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή» ή και συνταγογραφούμενα σε ατομικά πακέτα που οργανώνονται ανά ημερομηνία και ώρα.

Αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για άτομα που χρειάζονται να γράφουν συνεχείς επαναληπτικές συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς το PillPack οργανώνει τις επαναπληρώσεις και τις ανανεώσεις για λογαριασμό του ασθενούς.


Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη startup εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές που θεωρούνται τεράστια ονόματα στον επενδυτικό χώρο και περιλαμβάνουν την TechStars, Menlo Ventures, και Accel.


Στις αρχές αυτού του έτους η Walmart φέρεται να ενδιαφερόταν για την εξαγορά του PillPack, αλλά τελικά όπως φαίνεται κέρδισε η Amazon στο τέλος.


Νωρίτερα φέτος, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε τη μετάβασή του στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α. μέσω μιας εταιρικής σχέσης που σύναψε με τις εταιρείες Berkshire Hathaway και JPMorgan, επιδιώκοντας να εισέλθει δυναμικά στην κερδοφόρα φαρμακευτική αγορά, και με την εξαγορά το PillPack, βλέπουμε ότι κάνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητά μείωση της υπερφορολόγησης και έλεγχο της συνταγογράφησης
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος


Σχετικά άρθρα

Roche: Δεσμεύεται να στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας έως το 2028
Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατέκτησε το «χρυσό»
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.
Pfizer CDI: Φέρνει κοντά ασθενείς και επαγγελματίες υγείας
Για να συνδιαμορφώσουν τις λύσεις στις ψηφιακές ανάγκες τους
ΙΦΕΤ: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Elevate Greece
Για την οικονομική επιβράβευση, δικτύωση και καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων