Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η Abbott στο πλευρό των κατοίκων της Άγονης Γραμμής

24/3/2009
Σημαντικές συμβουλές Υγείας για τους κατοίκους της Θηρασιάς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ελεύθερο Συμβουλευτικό Ιατρείο πραγματοποίησε στις 4 Μαρτίου 2009 η φαρμακευτική εταιρεία Abbott, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση, στους κατοίκους της Θηρασιάς, προσφέροντας σημαντικό έργο για την Υγεία.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» που διοργανώθηκε από τη «Διάδραση» για τρίτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ελεύθερο Συμβουλευτικό Ιατρείο πραγματοποίησε στις 4 Μαρτίου 2009 η φαρμακευτική εταιρεία Abbott, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση, στους κατοίκους της Θηρασιάς, προσφέροντας σημαντικό έργο για την Υγεία. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» που διοργανώθηκε από τη «Διάδραση» για τρίτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ενέργεια στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς σε λίγες μόνο ώρες περισσότεροι από 40, από τους συνολικά 300 κατοίκους του νησιού, επισκέφθηκαν το αγροτικό ιατρείο και έλαβαν σημαντικές συμβουλές για την υγεία τους. Η ομάδα των ειδικών ιατρών της Abbott σε άμεση συνεργασία με τους τοπικούς αγροτικούς ιατρούς πραγματοποίησαν ιατρικό έλεγχο που περιελάμβανε ακρόαση καρδιάς, πνευμόνων, αγγείων τραχήλου και κοιλίας, αδρή νευρολογική εξέταση, έλεγχο αρτηριακής πίεσης, αξιολόγηση πρόσφατων εργαστηριακών εξετάσεων, διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος και έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας με οξυμετρία. Μετά το πέρας της επίσκεψης η εταιρεία προμήθευσε το ιατρείο με μετρητές σακχάρου για τη μέτρηση γλυκόζης των ασθενών.

Ο Στέφανος Νόλλας, Πρόεδρος της «Διάδρασης» από την πλευρά του ανέφερε «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Abbott και όλους τους άλλους μεγάλους συμπαραστάτες που συνειδητά και αυταπόδεικτα στηρίζουν την ακριτική Ελλάδα. Οι φορείς αυτοί αποτελούν ισχυρά παραδείγματα χάρη στα οποία το ιδιαίτερο “καραβάνι” που σχεδιάσαμε για τα νησιά της άγονης γραμμής προσφέρει ουσιαστικό έργο για την Υγεία, την Τέχνη και τη Μουσική».

«Είναι χαρά μας να συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας που ζουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα βοηθώντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους» σημείωσε ο Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής της Abbott Ελλάς, «Είναι καθήκον όλων μας να υποστηρίξουμε την περιφέρεια και να δίνουμε το έμπρακτο παρόν μας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Διάδραση και συμβάλλουμε ώστε η Άγονη γραμμή να γίνει Γόνιμη».


Λίγα λόγια για τη «Διάδραση» και το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη»

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διάδραση», για τρίτη συνεχή χρονιά και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε οκτώ νησιά της άγονης γραμμής. Ο τίτλος του Πολιτιστικού Προγράμματος είναι «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Οι εκδηλώσεις γίνονται στη διάρκεια του χειμώνα 2009 (Φεβρουάριος, Μάρτιος) και περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές (ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία), θεατρικές παραστάσεις, εργαστήριο κοσμήματος, εργαστήριο πολεμικών τεχνών, εργαστήριο video, καθώς και επισκέψεις γνωστών λογοτεχνών στα σχολεία. Κάθε βράδυ ακολουθεί συναυλία. Τα νησιά που επισκέπτεται το πρόγραμμα είναι: Τήλος, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Λέρος, Ηρακλειά, Αμοργός, Δονούσα, Θηρασιά.


Λίγα λόγια για την Abbott

Η Abbott είναι μία παγκόσμια εταιρεία στον χώρο της Υγείας με αφοσίωση στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων, διαγνωστικών μηχανημάτων, διαβητολογικών συσκευών και προϊόντων διατροφής. Η εταιρεία απασχολεί διεθνώς πάνω από 72.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες. Η Abbott Ελλάς ιδρύθηκε το 1947 και το ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τα 300 άτομα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια


Σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Νέο webinar για τη διακοπή καπνίσματος: Μια σύγχρονη πρόκληση και ευκαιρία για τον φαρμακοποιό
Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών ΣΕΦΑΡ-ΣΥΦΑΡΤ, ΣΥΦΑ Θράκης, ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και ΠΕΙΦΑΣΥΝ
IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1