Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Guardian: «Χωρίς φάρμακα καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς στην Ελλάδα»

24/5/2012
Με δραματικά λόγια περιγράφει ο Guardian την υγειονομική περίθαλψη και την έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του, υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και τους καρδιοπαθείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με δραματικά λόγια περιγράφει ο Guardian την υγειονομική περίθαλψη και την έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του, υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και τους καρδιοπαθείς.


«Η αφερεγγυότητα του κράτους οδηγεί τους ασφαλιζόμενους να αναγκάζονται να πληρώνουν τα συνταγογραφημένα φάρμακά τους στα φαρμακεία, καθώς τα τελευταία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.


«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δώσει τα δάνεια που έχει υποσχεθεί μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, θα υπάρξουν σκηνές απόλυτου χάους», δήλωσε στην ανταποκρίτρια της εφημερίδας Helena Smith, ο Δημήτρης Καραγεωργίου, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. «Η κατάσταση θα γίνει δραματική. Ήδη έχουμε καρκινοπαθείς που πηγαίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν τα φάρμακά τους , επειδή κανείς δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και να τα προμηθευτεί», είπε.


Ο κ. Καραγεωργίου αναφέρεται στα προβλήματα του κλάδου του. «Στο διάστημα αυτό, 120 φαρμακεία έχουν κλείσει στην Αθήνα εξαιτίας των πιέσεων από τις καθυστερήσεις των πληρωμών για τις συνταγές των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης» και πρόσθεσε «Υπάρχουν περίπου 300 φάρμακα που δεν είναι πλέον άμεσα διαθέσιμα. Είναι τραγικό».


Η Smith μιλά στην συνέχεια με τη φαρμακοποιό Μαρία Παπάζογλου, η οποία καθισμένη στο φαρμακείο της στην Πλάκα, ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε αντιβιοτικές κρέμες, φάρμακα για τον θυρεοειδή αλλά και για την καρδιά. «Η κατάσταση με τα αντικαρκινικά φάρμακα είναι εκτός ελέγχου, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;» είπε.


Υπό την πίεση της τρόικας συγχωνεύθηκαν 13 οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


Όπως αναφέρει ο κ. Καραγεωργίου «Η μαζική ανεργία φέρνει πολύ λίγα χρήματα στα ταμεία» και προσθέτει «Υπάρχει επίσης μεγάλη σύγχυση. Το 2011 συνολικά 17 ασφαλιστικοί νόμοι ψηφίστηκαν από τη Βουλή και ήταν συχνά αντιφατικοί. Αποτέλεσμα, καθόλου χρήματα στο ταμείο».


Πηγή: http://news247.gr (24/5/2012)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΡΘΡΟ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της