Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Γνωρίστε το νέο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «προΣfΕΕρουμε»

9/10/2016 5:41:26 μμ
Στόχος η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.), συνεργάστηκαν με σκοπό την δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος «προΣfΕΕρουμε», που έχει ως στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση, την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην άμβλυνση των οξυμένων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Η Ρόδος ήταν η πρώτη περιοχή – σταθμός του προγράμματος απ? όπου και ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία που θα καλύπτει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα για παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Επιπλέον θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού με σκοπό τα παιδιά να μάθουν τα διάφορα πρότυπα υγιεινής αγωγής και να ενισχυθεί το αίσθημα ευθύνης για την ατομική υγεία.


Αποστολή του ΣΦΕΕ επισκέφτηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας «Αγ. Ειρήνη» στην Ρόδο και μέσα από το πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε» 150 άτομα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έλαβαν στήριξη με αναλώσιμα και υγειονομικά υλικά. Συνδυαστικά με την δράση, έλαβε τόπο εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών σε παιδιά και νοσηλευτές και προωθήθηκαν οι έννοιες του εθελοντισμού, της προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και της κοινωνικής προσφοράς.


Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά και τιμή προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνέργεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο να ενισχύσουμε δομές με ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία μας «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Ρόδο. Η προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά, αλλά οραματιζόμαστε ότι η δράση μας θα φτάσει σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη, σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Μέσω του προγράμματος αποδεικνύουμε ότι οι εταιρίες μέλη μας, είναι δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους, παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αποστολή μας, είναι να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Χρήσιμη σε φαρμακοποιούς, ερευνητές αλλά και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»