Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

PFIZER: Ανακαλεί όλες τις παρτίδες αντικαπνιστικού φαρμάκου
Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Τα rapid tests στα φαρμακεία: Το νέο webinar από το ΠΕΙΦΑΣΥΝ Academy και το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο
ΠΦΣ: Έτοιμη η εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Ναρκωτικών»
Περιορίζεται επιτέλους η γραφειοκρατία

GlaxoSmithKline: Κατέγραψε κέρδη 24,4 εκατ. ευρώ το 2012 στην Ελλάδα

5/6/2013 5:31:59 μμ
Τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν σε 208,55 εκατ. ευρώ, από 224,15 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςMε αυξημένη κερδοφορία έκλεισε τη χρήση 2012 η βρετανικών κεφαλαίων, ελληνική εισαγωγική-εμπορική εταιρεία φαρμάκων GlaxoSmithKline, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες του τομέα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον 40ό ισολογισμό της, τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο περιορίστηκαν σε 208,55 εκατ. ευρώ, από 224,15 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7% σε ποσοστό και κατά 15,60 εκατ. ευρώ σε αξία, προφανώς λόγω της μείωσης του όγκου των πωλήσεων και των τιμών σειράς φαρμάκων. Μέρος των εσόδων αυτών αφορά φάρμακα τα οποία παρασκευάστηκαν στην Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις τρίτων εταιρειών.


Η GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ, η οποία διευθύνεται από τον Roberto Greco, συμπίεσε τις δαπάνες της εμπορικής λειτουργίας της και κατέγραψε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 22,89 εκατ. ευρώ, από 22,52 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, οριακά αυξημένα. Επίσης, λόγω συρρίκνωσης των αποσβέσεων κατέγραψε κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) 22,28 εκατ. ευρώ, από 13,98 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, αυξημένα κατά 59,4%. Τελικώς, παρουσίασε αυξημένα κατά 107,7% κέρδη προ φόρων 31,76 εκατ. ευρώ το 2012, αφού το 2011 είχε αντίστοιχα κέρδη 15,77 εκατ. ευρώ, καθώς τα αποτελέσματά της είχαν επιβαρυνθεί με έξοδα και ζημιές χρεογράφων, ποσού 17,61 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης της αξίας ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.


Μετά τον συνυπολογισμό των φόρων της χρήσης προέκυψαν καθαρά κέρδη 24,40 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 15,58 εκατ. ευρώ το 2011, αυξημένα δηλαδή κατά 56,6% σε ποσοστό και κατά 8,82 εκατ. ευρώ σε αξία.


Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη των πωλήσεων των εγχώριων φαρμακευτικών επιχειρήσεων προς τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες της χώρας την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2012, η ελληνική θυγατρική της κορυφαίας βρετανικής πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline απέσπασε το περασμένο έτος την έκτη θέση στην ελληνική εξωνοσοκομειακή αγορά, βάσει των εσόδων, με μερίδιο της τάξεως του 4,9%, καθώς και την τρίτη θέση, με μερίδιο της τάξεως του 6,8%, βάσει του όγκου των πωλήσεων φαρμακοτεχνικών συσκευασιών.


Πηγή: tovima.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ε.Ε. θα προμηθευτεί σκεύασμα μονοκλωνικών αντισωμάτων
Χάθηκε το 70% των θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, υποστηρίζει η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ


Σχετικά άρθρα

ΒΙΑΝ και SUPERFOODS NATURE'S BEST ενώνουν τις δυνάμεις τους
Ισχυρή παρουσία στο ελληνικό φαρμακείο
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το Προπτυχιακό Πρόγραμμα της Φυσικοθεραπείας
To πανεπιστήμιο κατατάσσεται στα 601-800 καλύτερα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2022
Ο φαρμακευτικός όμιλος Meditrina εισάγεται στο Χρηματιστήριο Κύπρου
Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης
Pfizer & BMS: Διατηρούν την πατέντα του apixaban έως το 2028
Και εξασφαλίζουν έσοδα δισεκατομμυρίων