Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Gilead: Ξεκινά δοκιμές με εισπνεόμενη ρεμντεσιβίρη

14/7/2020 1:13:24 μμ
Προορίζεται για ήπια περιστατικά COVID-19, πριν από τη νοσηλεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αμέσως μετά την έγκριση της ρεμντεσιβίρης ως θεραπεία ενηλίκων με COVID-19 σε σοβαρά περιστατικά και από τον αμερικανικό και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων (FDA και ΕΜΑ), η Gilead ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις δοκιμές φάσης 1β για να αξιολογήσει την ασφάλεια της ρεμντεσιβίρης σε άλλη μορφή, ως εισπνεόμενο φάρμακο, σε 60 υγιείς εθελοντές στις ΗΠΑ.

Στόχος της εταιρείας είναι το εισπνεόμενο φάρμακο να αντιμετωπίσει ήπια περιστατικά της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό και έτσι να προλαμβάνει τη νοσηλεία. Η Gilead ευελπιστεί ότι η χορήγηση του αντι-ιικού φαρμάκου απευθείας στους πνεύμονες, εκεί όπου χτυπάει πιο σοβαρά η COVID-19, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα στους ασθενείς με ήπια νόσο.

Επιπλέον η ειπνεόμενη μορφή είναι πιο εύχρηστη σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον, ενώ η εταιρεία πιστεύει ότι θα έχει και λιγότερες παρενέργειες από την ενέσιμη μορφή που χορηγείται ενδοφλέβια.

Υπενθυμίζεται ότι η ενέσιμη ρεμντεσιβίρη έδειξε να μειώνει το χρόνο ανάρρωσης κατά τέσσερις ημέρες σε νοσηλευόμενους ασθενείς που χρίζουν αναπνευστική υποστήριξη, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα ωφέλιμη σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια νόσο. Επίσης με το ενέσιμο φάρμακο ορισμένοι ασθενείς παρουσίασαν ανεπιθύμητες ενέργειες όπως αναιμία, οξεία νεφρική βλάβη και αυξημένα ηπατικά ένζυμα, οι οποίες όμως δεν ήταν κατά πολύ συχνότερες σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Και δυνητικά συγκεντρώνουν το 62% των συνολικών πωλήσεων της αγοράς






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος