Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Gilead Sciences Ελλάς: Συμφωνία με τον ΙΦΕΤ για την προμήθεια του remdesivir

14/10/2020 3:35:15 μμ
Αναμένεται να καλυφθεί η τρέχουσα ζήτηση και οι ανάγκες της χώρας σε αποθέματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς και το ΙΦΕΤ υπέγραψαν συμφωνία που εξασφαλίζει την ευρεία πρόσβαση στα κλινικά οφέλη του remdesivir σε κατάλληλους ασθενείς με COVID-19 στη χώρα μας.

Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε σε εκτέλεση της "Συμφωνίας Κοινής Προμήθειας" (Joint Procurement Agreement) που υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Gilead Sciences Inc. και επιτρέπει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, το πρώτο αντιιικό φάρμακο που αποδείχθηκε αποτελεσματικό για τη θεραπεία της COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
H ευρεία διάθεση του remdesivir αναμένεται να καλύψει την τρέχουσα ζήτηση αλλά και τις ανάγκες της χώρας σε αποθέματα.

Η συμφωνία υπεγράφη μόλις 1 ημέρα μετά την υπογραφή της "Συμφωνίας Κοινής Προμήθειας", γεγονός που καταδεικνύει την ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των συμβαλλομένων.

Ο Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάς Σάββας Χαραλαμπίδης δήλωσε: «Τόσο η Συμφωνία της Gilead με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η συμφωνία με τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας αποτελούν το επιστέγασμα μιας τιτάνιας προσπάθειας να καταστήσουμε το φάρμακο διαθέσιμο σε όλους τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη και στη χώρα μας. Από την πρώτη στιγμή ταυτοποίησης του νέου κορονοϊού, η Gilead κινητοποιήθηκε, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας. Κινηθήκαμε με ταχύτητα για να προσδιορίσουμε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του remdesivir, επενδύσαμε στην αύξηση της δυνατότητας παραγωγής ακόμη και πριν βεβαιωθούμε ότι το remdesivir θα είναι αποτελεσματικό, δεσμευτήκαμε –μήνες πριν– να διασφαλίσουμε υπεύθυνη πρόσβαση στο remdesivir, μετά και τις εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών. Και θα συνεχίσουμε άοκνα με αίσθημα ευθύνης και βαθιά επίγνωση του ρόλου μας, να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση και της νόσου αυτής».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί