Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γιατρός για όλους: Οι καινοτομίες που εισάγονται στην ΠΦΥ

5/5/2022 4:29:59 πμ
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο από το υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναλυτικές πληροφορίες για το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους» που κατέθεσε στη Βουλή έδωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο πολίτης αποκτά τον προσωπικό του ιατρό και έχει πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς. Επίσης, αναβαθμίζονται οι δημόσιες δομές, διασφαλίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και διευρύνονται οι παροχές για τον πολίτη. 

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν την καθιέρωση του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού για την παροχή των υπηρεσιών ΠΦΥ, ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στους ασθενείς του, ενώ οι υπηρεσίες των Προσωπικών Ιατρών παρέχονται εντός των δημοσίων μονάδων ΠΦΥ, των ιδιωτικών ιατρείων και κατ' οίκον και περιλαμβάνουν τη διαχείριση των πλέον συχνών χρόνιων νοσημάτων, την υπεύθυνη καθοδήγηση των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας και τη δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη που είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο του προσωπικού ιατρού. Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ προσωπικοί γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες στο ιατρείο τους ή κατ' οίκον και θα μπορούν να συμμετέχουν στις εφημερίες των μονάδων ΠΦΥ στην περιοχή τους.

Ακόμα, ενισχύεται το ΕΣΥ με 1,5 δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης και με περίπου 6.000 προσλήψεις μόνο για το 2022, ενώ δίνεται δυνατότητα συνεργασίας με ιδιώτες ιατρούς και παρόχους για την κάλυψη των κενών του ΕΣΥ. 

Εισάγεται ποιοτικό rebate που θα αποτελεί κίνητρο για τους παρόχους να ανανεώνουν τον εξοπλισμό τους και να βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες και παρέχεται στους ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν κατ' οίκον νοσηλεία και κατ' οίκον οδοντιατρική περίθαλψη.

Τέλος, θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ όλα τα έξοδα για εγκαυματίες, θύματα εγκληματικών ενεργειών και συντάσσεται μητρώο θυμάτων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Δ. Γιαννακόπουλο σε αυτά ουδέποτε σημειώθηκαν ελλείψεις


Σχετικά άρθρα

Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΕΟΠΥΥ: Τα κόστη των πληγέντων της Θεσσαλίας θα καλυφθούν από το υπουργείο
Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις
Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου