Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γιατί είδαμε με ανακούφιση τη θέσπιση του ασυμβίβαστου;

8/7/2021 1:27:26 μμ
Γράφει η Γεωργία Καρλή, Φαρμακοποιός, Μέλος Δ.Σ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μία κοινωνία ανισοτήτων, όπως όλοι, έτσι και εμείς οι φαρμακοποιοί λειτουργούμε κάτω από διάφορες ανισότητες. Δεν έχουμε όλοι την ίδια αφετηρία, τις ίδιες ευκαιρίες, την οικογενειακή ή όχι παράδοση, ούτε καν την επιλογή για τη θέση που θα έχει το φαρμακείο μας. Αυτό εφαρμόστηκε με ένα πλήθος νόμων και διατάξεων που είχαν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται παντού ένα φαρμακείο, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας και έτσι οι πολίτες να έχουν παντού και πάντα έναν επιστήμονα επαγγελματία δίπλα τους, και αυτό να σημαίνει πολλά.

Είναι σημαντικό λοιπόν η Πολιτεία να προσπαθήσει να προστατεύσει 11.000 φαρμακοποιούς από οποιεσδήποτε άλλες ανισότητες μπορεί να προκύψουν και που δύναται να επηρεάσουν τη λειτουργία τους. Γι' αυτό αρκετοί είδαμε με ανακούφιση τη θέσπιση αυτού του ασυμβίβαστου. Στην Αχαΐα συγκεκριμένα,  3 μέλη του Δ.Σ του ΦΣΑΧ που είναι ΝΠΔΔ,  δηλαδή ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας, έχουν ταυτόχρονα τις ίδιες ακριβώς θέσεις στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αχαΐας και Νήσων.

Οποιοσδήποτε, λοιπόν, μπορεί να αναρωτηθεί γιατί να συμβαίνει αυτό; Σίγουρα πρόκειται για μια διαβολική σύμπτωση. Αυτό το ζήτημα έθιξε με ανάρτηση του προεκλογικά ο επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης από εκείνη του κ. Σοφιανόπουλου και των λοιπών που εμφανίζονται τώρα ως ασυμβίβαστοι.

Το αποτέλεσμα των εκλογών που οι ασυμβίβαστοι πανηγύρισαν και καλά έκαναν έφτασε το 90%. Μετά από αυτό παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι ασυμβίβαστοι πλέον, με τα αξιώματα που απέκτησαν και στο Δ.Σ της συνεταιριστικής φαρμακαποθήκης, έκαναν αγωγή για συκοφαντικήδυσφήμιση προς όλα τα μέλη του αντίπαλου ψηφοδελτίου των εκλογών του Συλλόγου, ζητώντας από μικρά φαρμακεία με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα εξώδικο.

Ο λόγος ήταν ότι ο επικεφαλής της τότε παράταξης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και χωρίς να ξέρει κανείς μας τίποτα, έθιξε το ζήτημα του ασυμβίβαστου, ότι δεν είναι κατανοητό να συγκεντρώνουν εξουσίες συγκεκριμένα άτομα, αφού ουσιαστικά μόνο ένα μέρος εξυπηρετείται από την συνεταιριστική φαρμακαποθήκη κι ένα ΔΣ πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους φαρμακοποιούς ανεξάρτητα από τις επιλογές τους έτσι ώστε όλοι να έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει.

Την αγωγή των 3 (προέδρου, αντιπροέδρου και ταμία) της Συν.Φα, οι οποίοι έχουν και τις αντίστοιχες ιδιότητες στο Δ.Σ του ΦΣΑχ, όπως και τη μήνυσή του ως πρόεδρος του ΣυνΦα Αχαΐας, έκανε γνωστή στο Πανελλήνιο μέσω δημόσιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Α. Σοφιανόπουλος, ξεκινώντας έτσι μια συζήτηση περί ασυμβίβαστου που όπως φάνηκε αφορά πολλά περιστατικά ανά την Ελλάδα. Προφανώς, η κίνηση αυτή απέδειξε πως όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα και ασυμβίβαστο, αλλά έπρεπε και να επιλυθεί. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Διαμαρτύρονται για το δυστύχημα των Τεμπών και για κλαδικά θέματα






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας