Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ;

6/6/2014 11:11:19 πμ
Τι λένε οι νοσηλευτές;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Χωρίς τον απαιτούμενο στρατηγικό σχεδιασμό και χωρίς τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίησή της θα ανοίξουν τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, τονίζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της: "το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί χονδροειδώς την κατηγοριοποίηση των πολιτών ανάλογα με την τσέπη τους, με πρόσχημα τη δήθεν εξυπηρέτηση τους, όταν ζητά από αυτούς να καταβάλουν χρήματα ή να προσφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να μπορέσουν να παρακάμψουν τις λίστες αναμονής. Ταυτόχρονα, προωθεί καταφανώς τη χρόνια παθογένεια των πελατειακών σχέσεων, που ταλανίζει επί δεκαετίες το χώρο της υγείας.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως το υπουργείο θέλει να εφαρμόσει τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη στελέχωση των δομών, αδιαφορώντας παντελώς για την ασφάλεια των ασθενών και την ποιότητα φροντίδας που παρέχεται, καθώς τα νοσοκομεία στενάζουν από τη γενικότερη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ δεν έχει υπάρξει κανενός είδους προετοιμασία σε ότι αφορά μια σειρά από λοιπές, υποστηρικτικές υπηρεσίες των χειρουργείων, όπως η αποστείρωση, η αιμοδοσία , οι μονάδες ΜΕΘ & ΜΑΦ, τα γραφεία προμηθειών υλικού κ.α".

Θέση της Πα.Σ.Ο.Νο.Π. είναι πως το υπουργείο υγείας θα πρέπει αφενός να διασφαλίζει την ίση πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και αφετέρου να μεριμνά για την
ασφάλεια και την ποιότητα που τους παρέχεται ανεξάρτητα από οικονομικούς διαχωρισμούς.

"Η Ομοσπονδία μας προτάσσει την ολοήμερη λειτουργία των χειρουργείων ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση αντίστοιχων υπηρεσιών, με αναγκαία συνθήκη την κάλυψη όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων στελέχωσης και λειτουργίας υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δυστυχώς σήμερα δεν πληρούνται. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα, μόνο ως σκοπιμότητα ή άγνοια κινδύνου μπορεί να δικαιολογηθε, τονίζουν οι νοσηλευτές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ