Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Η μάχη με τον κορονοϊό είναι μια μάχη που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε
Επί 40 χρόνια ο Όμιλος στέκεται δίπλα στους φαρμακοποιούς
Τι παθαίνουν τα φάρμακα όταν περάσει η ημερομηνία λήξης τους;
Γράφει ο Διαμαντής Κλημεντίδης, κλινικός φαρμακοποιός


Για να τιμήσουμε τη Νίκη

7/7/2017 5:40:09 μμ
Ένα κείμενο από καρδιάς, της Βέρας Γαζή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί που συμμετείχαν στη βραδιά είναι με αλφαβητική σειρά οι: Αργυρώ Αγοραστάκη, Έφη Αθανασιάδου, Σέρα Αρβανίτη, Λίνα Βενετσάνου, Μάρω Βεργανελάκη, Βέρα-Μαρία Γαζή, Ρίτα Γκατζούλη, Μαριάννα Καρδιακίδου, Ρούλα Κοντομήτρου, Μέλπω Λεκατσά, Μαλβίνα Λιόλιου, Ευαγγελία Μενδρινού-Παλαμά, Χριστίνα Πατζάκη, Αγγελική Πολυτάρχου, Σούλη Σταθοπούλου, Νανά Σταυρακάκη, Λώρη Σωτηροπούλου, Φωτεινή Τσιαντά, Κική Φράγκου.

 Ένα καλοκαιρινό βράδυ, δίπλα στη θάλασσα, είναι ότι πρέπει για μια παρέα να θυμηθεί τα παλιά και να πιεί μια δροσερή μαλαγουζιά. Πόσο μάλλον αν αυτή συνοδεύεται με τις ευφάνταστες γεύσεις του Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο, στο Τουρκολίμανο. Μαζευτήκαμε απ΄όλη την Ελλάδα για να τιμήσουμε μια φίλη και συνάδελφο, με την οποία πορευτήκαμε μια ζωή: τη Νίκη Κουτσιανά.


Την ακούραστη μελισσούλα της Apivita που ξεκίνησε με το κασελάκι με τα μαύρα σαπούνια και έφτασε μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Μεγαλώσαμε μαζί. Με τη Νίκη και το Νίκο. Με την Apivita μέσα στο φαρμακείο από την αρχή της ύπαρξης της.
Τους γνωρίσαμε, άλλες από το πανεπιστήμιο, άλλες αργότερα. Αλλά έγιναν κομμάτι της ζωής μας. Τη στηρίξαμε και μας στήριξε.

Η έννοια του φυσικού καλλυντικού απέκτησε αξιοπρέπεια, ποιότητα, σταθερότητα, ήθος, αισθητική, service, κέρδος, εκπαίδευση, πιστούς πελάτες, φήμη στο εξωτερικό. Κι έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Η Νίκη μίλησε στη ψυχή μας. Πριν λίγο καιρό ακούσαμε πως η Apivita εξαγοράστηκε από μεγάλο Ισπανικό όμιλο. Ο Νίκος έμεινε. Η Νίκη απεχώρησε. Η Βασίλισσα έφυγε από την κυψέλη.

 Εμείς, οι παλιές φιλενάδες, θελήσαμε να τιμήσουμε τη Νίκη για την προσφορά της στον παγκόσμιο βωμό της ομορφιάς. Να σφίξουμε τα χέρια που έφεραν τις μέλισσες του γλύπτη Παπουτσίδη στο Κορωπί και στη Σκουφά, να χαιρετήσουμε τη γυναίκα που "χορογράφησε" με πάθος εκατοντάδες events για εμάς τους καθημερινούς φαρμακοποιούς που ομορφαίνουμε κάθε μέρα τον κόσμο με τα προϊόντα της.

Νίκη, ευχαριστούμε κι ευχόμαστε νέες δημιουργικές δραστηριότητες.


Βέρα Γαζή, φαρμακοποιός

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας


Σχετικά άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Εγώ, η Κατερίνα Μαλακατέ
Φαρμακοποιός, συγγραφέας και γενικά βιβλιόφιλος