Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα έρευνα για παρεμβάσεις τηλεϊατρικής από φαρμακοποιούς

13/1/2026 2:47:39 μμ
Έδειξε θετικά αποτελέσματα για ασθενείς με υπέρταση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μελέτη παρατήρησης, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στο έντυπο The American Journal of Managed Care, έδειξε ότι οι παρεμβάσεις φαρμακοποιών μέσω τηλεϊατρικής βελτίωσαν σημαντικά τον έλεγχο της πίεσης σε ασθενείς με υπέρταση συγκριτικά με τη συνήθη φροντίδα.

 

Οι ασθενείς έκαναν μετρήσεις της πίεσης κατ’οίκον και συμμετείχαν σε συνεδρίες τηλεϊατρικής με φαρμακοποιούς, πετυχαίνοντας μέσα σε 3 και 6 μήνες σημαντική μείωση της συστολικής πίεσης. Οι φαρμακοποιοί αντιμετώπισαν θέματα όπως: αποτελεσματικότητα της αγωγής (49,4%), συμμόρφωσης (32,6%), ασφάλειας (16,1%) και ενδείξεων φαρμάκων (1,9%).

 

«Τα ευρήματά μας δείχνουν την πραγματική επίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι αναδεικνύονται σε απαραίτητοι συνεργάτες στη διαχείριση χρόνιας υπέρτασης και στην παροχή φροντίδας», αναφέρουν οι ερευνητές στα συμπεράσματά τους. Προσθέτουν δε ότι «οι φαρμακοποιοί παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ενθάρρυνση των ασθενών να συμμετέχουν ενεργά στην υγεία τους και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα για την υγεία τους».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό
Έως 18/07 οι αιτήσεις






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: 14 εκατ. ευρώ χρωστάει η κυβέρνηση στα φαρμακεία
Για το εθνικό πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας
Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών
Η αναθεώρηση του προγράμματος Σπουδών του Παν. Πατρών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ακαδημαϊκών του
Απειλές για μηνύσεις «στέλνει» ο ΠΦΣ στη Merck
Λόγω του τρόπου διάθεσης του φαρμάκου με γοναδοτροπίνη αλφα