Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Για άτακτο Brexit προετοιμάζονται οι φαρμακοβιομηχανίες στη Βρετανία

2/8/2018 2:49:23 μμ
Αποθηκεύουν φάρμακα οι φαρμακευτικοί κολοσσοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Brexit φαίνεται να γίνεται αισθητό στη βιομηχανία φαρμάκου.

Τα σχέδιά τους να αυξήσουν τα αποθέματα φαρμάκων τους στη Βρετανία ανακοίνωσαν τόσο η γαλλική Sanofi όσο και η ελβετική Novartis, προκειμένου να είναι έτοιμες σε περίπτωση που το Λονδίνο δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες και έχουμε τελικά μία «άτακτη» έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι οι πρώτες εταιρείες που ετοιμάζονται για no deal. Τον περασμένο μήνα η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα αποθέματα των φαρμάκων της στη χώρα κατά περίπου 20%. Η Roche, η μεγαλύτερη παραγωγός αντικαρκινικών φαρμάκων, έχει επισημάνει ότι λαμβάνει «κατάλληλα μέτρα», ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών στη Βρετανία.


Όσο για τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας, την GlaxoSmithKline, υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ότι κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσει ότι θα έχει επαρκείς ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων μετά την έξοδο της χώρας από την Ένωση.


Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.600 φάρμακα παρασκευάζονται στη Βρετανία και 45 εκατομμύρια συσκευασίες εξάγονται από τη Βρετανία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάθε μήνα, ενώ 37 εκατομμύρια πακέτα εισρέουν στη χώρα από την Ένωση.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Και συχνά ο κίνδυνος υπερτερεί του οφέλους






Σχετικά άρθρα

3ο ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει τη θέση της στην καινοτομία της υγείας
Υπάρχει όμως ανάγκη για συνέπεια, προβλεψιμότητα, επενδύσεις, ταχύτερες διαδικασίες και ένα ισχυρό οικοσύστημα
Medicines for Europe: H E.E. οφείλει να στηρίξει τον έγκαιρο ανταγωνισμό από γενόσημα
Δηλώσεις στο Legal Affairs Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα
Διεθνής τάση η απευθείας πώληση σκευασμάτων σε καταναλωτές ή φαρμακεία
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
PGEU: Η Ε.Ε. ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας