Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γερμανία: Ανάρπαστα γίνονται τα self tests που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

1/4/2021 11:39:57 πμ
Το Βέλγιο, που θα τα διανείμει από τα φαρμακεία, τονίζει ότι αυτά δεν είναι παιχνίδι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Γιατί στο Βέλγιο τα self tests θα πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία, ενώ οι Γερμανοί τα αγοράζουν ήδη από τα σούπερ μάρκετ;».

Αυτό το ερώτημα διατυπώνει η εφημερίδα The Brussels Times, αναφέροντας ότι στη Γερμανία πωλούνται σε πακέτα των πέντε προς 24,99€ και γίνονται ανάρπαστα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί πολίτες από τις Κάτω Χώρες διέσχισαν τα σύνορα για να αγοράσουν μεγάλο αριθμό τέτοιων πακέτων, ώστε να τα μοιράσουν σε συγγενείς και φίλους και να μπορούν να συναντηθούν μεταξύ τους, εφόσον βγουν αρνητικοί.

Στο Βέλγιο, όπως και στην Ελλάδα, τα self tests θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα Απριλίου.
Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, αυτά πρέπει αυστηρά να διανέμονται από τα φαρμακεία, ώστε οι φαρμακοποιοί να δίνουν οδηγίες για τον τρόπο χρήσης και να ενημερώνουν τους πελάτες τους τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Επισημαίνουν δε ότι οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι δεν αποτελούν τρόπο για να αγνοήσουν οι πολίτες τα μέτρα προστασίας και να συναντιούνται μεταξύ τους, όπως προτάθηκε στη Γερμανία, αλλά χρησιμοποιούνται ως μία γραμμή άμυνας στη διασπορά της νόσου. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τη βιωσιμότητά της






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA