Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Γεωργιάδης: Στις 20 Ιανουαρίου το νέο Δελτίο Τιμών

8/1/2014 2:08:17 μμ
Υποσχέθηκε πιο φθηνά φάρμακα ενώ για το 25ευρω είπε ότι "μελλοντικά θα ισχύσει τελικά"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την άποψη πως ουδέποτε είχε αντίρρηση στο να αποσυρθεί το μέτρο του "εισιτηρίου” των 25 ευρώ για κάθε νοσηλεία σε νοσοκομείο εάν βρισκόταν ένα ισοδύναμο μέτρο, διατύπωσε ο Υπουργός Υγείας  ΄Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM, o υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως η αντίρρησή του εστιαζόταν μόνο στο να μην αποσυρθεί το θέμα απλά με την επίκληση του πρωτογενούς πλεονάσματος και τόνισε πως εφόσον βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση να πάρει πίσω το εξαγγελθέν μέτρο.

Αποκάλυψε μάλιστα πως το ισοδύναμο της επιβολής πρόσθετης επιβάρυνσης 5 λεπτών του ευρώ ανά πακέτο τσιγάρων το πρότεινε ο ίδιος, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χθες Τρίτη στις 3 το μεσημέρι στον πρωθυπουργό. "Συγκεκριμένα στείλαμε τρεις εναλλακτικές και καταλήξαμε με τον πρωθυπουργό στα τσιγάρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον το αρχικό μέτρο του "εισιτηρίου” των 25 ευρώ θα πέρναγε εάν δεν "σήκωνε μπαϊράκι” το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός δήλωσε πως ουδέποτε ο ίδιος προσπάθησε να αιφνιδιάσει το έτερο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, έκανε λόγο για ένα ήδη ψηφισμένο μέτρο που θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή από τη 1η Γενάρη και συμπλήρωσε πως εάν εξαρτιόταν μόνον από τον ίδιο το 25άρι θα εφαρμοζόταν άμεσα, αφού "δεν είναι καθαρά εισπρακτικό μέτρο, αλλά έχει να κάνει συνολικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων”.

Κατέληξε δε λέγοντας πως "στο μέλλον, πιθανόν με άλλον υπουργό, να δείτε πως θα περάσει και θα μπει το 25άρι”...


Στην ερώτηση κατά πόσον όλα βαίνουν καλώς – πάντα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ – στο θέμα της διαθεσιμότητας και των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως και χθες Τρίτη είδε την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και συμφώνησαν "να πάνε όλα όπως πρέπει”: "Την Παρασκευή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και μέσα στις επόμενες δέκα, δεκαπέντε ημέρες θα έχει ψηφισθεί”.

Προανήγγειλε πως το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα ανακοινωθεί στις 20 Γενάρη και θα εφαρμοστεί από τις αρχές Φλεβάρη με σημαντικότατες αλλαγές στις τιμές, με πολύ πιο φτηνά φάρμακα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη