Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Γεωργιάδης: Πάρα πολύ δίκαιη η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά

8/1/2014 9:22:41 πμ
«Είναι παρά πολύ δίκαιο μέτρο η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και τα ποτά για να χρηματοδοτείται το σύστημα της υγείας. Γίνεται και στο εξωτερικό».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ως «παρά πολύ δίκαιο μέτρο» χαρακτήρισε την αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης.


«Είναι παράπολύ δίκαιο μέτρο η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και τα ποτά για να χρηματοδοτείται το σύστημα της υγείας. Γίνεται και στο εξωτερικό, αυτοί που επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα θα πληρώνουν και περισσότερα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον 'Αρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας.

«Είχα παρά πολλές πει ότι δεν θα επιμείνω στο μέτρο (σ.σ. των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία) αν βρεθεί ισοδύναμο... Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αξιοποιήσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Με τα 5 λεπτά πιάνουμε το στόχο των 40 εκατ. ευρώ» σημείωσε ‘Αδωνις Γεωργιάδης,

Ο υπουργός στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι ο έλεγχος του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία του μέτρου και το ΥΠΟΙΚ θα μεριμνήσει για το θέμα αυτό.

«Η εικόνα απαξιώσεωςτων δημόσιων νοσοκομείων είναι τελείως ψευδής. Έχουν προβλήματα τα νοσοκομεία, αλλά η εικόνα ότι όλα είναι μαύρα δεν ισχύει» τόνισε επίσης.

Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας καταργούνται 3 εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Από σήμερα Τετάρτη 8/1 το μέτρο παύει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο. Ως ισοδύναμομέτρο αυξάνεται η φορολογία στα τσιγάρα και τον καπνό με 5 λεπτά ανά συσκευασία.

 


Πηγή: skai.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχονται και νέες αυξήσεις στις τιμές των φθηνών φαρμάκων, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη
Παράλληλα οι φαρμακοποιοί αποκτούν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας






Σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Θετικοί οι πολίτες στις πωλήσεις φαρμάκων απευθείας από τις εταιρείες
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 1000 ενήλικες
Kenvue: Απαντά με στοιχεία στους ισχυρισμούς του Τραμπ για την παρακεταμόλη
Ζητά να μην αλλάξουν οι προειδοποιήσεις του φαρμάκου
BBC: Γιατί εξαφανίζονται φάρμακα από την παγκόσμια αγορά;
Κοινωνικοί και λειτουργικοί οι παράγοντες έξαρσης του φαινομένου
Σε αμφισβήτηση η ασφάλεια της αιθανόλης σε αντισηπτικά και βιοκτόνα σκευάσματα
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία