Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γεωργιάδης: Οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούν θα πηγαίνουν φυλακή

22/8/2013 6:38:01 μμ
Αποσπάσματα συνέντευξης του υπουργού Υγείας στη Δημόσια Τηλεόραση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης στη Δημόσια Τηλεόραση, τα οποία αφορούν την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τις εφημερίες των νοσοκομείων και τέλος την υπερσυνταγογράφηση από τους γιατρούς και την ανάγκη αναγραφής της δραστικής ουσίας στις συνταγές:

Αλλαγή στο χάρτη της υγείας:

«Η αλλαγή του χάρτη της υγείας με την έννοια αυτών των τριών ζωνών, δηλαδή οικογενειακού γιατρού – πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας – δευτεροβάθμιο, της μακροχρόνιας νοσηλείας, των κέντρων αποκατάστασης και όλα τα υπόλοιπα – και της τριτοβάθμιας, των νοσοκομείων των μεγάλων που θα κάνουν τις βασικές εγχειρήσεις και τα βαριά περιστατικά, αυτή η διάρθρωση έπρεπε να έχει γίνει.
Γιατί έπρεπε να έχει γίνει; Γιατί είναι οξύμωρο και αντιφατικό να ζούμε σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μου λέτε ότι είναι άσπιλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, και να πηγαίνει ο Υπουργός της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρώπης και το πρώτο που να του λένε είναι: Μα γιατί εσείς ακόμα δεν έχετε καθόλου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, γιατί εσείς ακόμα μοιάζετε με Αφρική; Γιατί αυτό σου λένε».

Εφημερίες/αύξηση κλινών:

«Όσον αφορά την εφημερία στην Αττική, επειδή χθες το βγάλαμε εμείς στο σχέδιο, όχι μόνο δεν χάνονται αλλά θα έχουμε και μεγάλη αύξηση των κλινών για την εφημερία με την ολοκλήρωση του σχεδίου.
Όσον αφορά τις ΜΕΘ, φυσικά και δεν χάνουμε κάποια ΜΕΘ, αντιθέτως. ?σχετα όμως από την κινητικότητα, εμείς την άλλη βδομάδα, ανακοινώνουμε μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών με έκτακτη διαδικασία για να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου και να δώσουμε στο σύστημα περίπου άλλα 60 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας.
Γιατί έχετε απόλυτο δίκιο, οι ΜΕΘ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εγώ αισθάνομαι ντροπή όταν κάποιος φτάνει στο γραφείο του Υπουργού και ζητάει ως ρουσφέτι να του βρεις κρεβάτι στη ΜΕΘ».

Υπερσυνταγογραφήσεις γιατρών:

«Εγώ θέλω να πω σε όλους αυτούς να προλάβουν να πάνε τα λεφτά πίσω στον ΕΟΠΥΥ μόνοι τους για να πέσουν στα μαλακά. Να πουν: «Συγγνώμη, κάπου έγινε λάθος, αυτά τα λεφτά πάρτε τα πίσω».
Όποιος δεν το κάνει και τον πιάσουμε εμείς, από την άλλη βδομάδα, θα πάει φυλακή. Εδώ δεν θα πάμε μόνο σε κατασχέσεις και τέτοια. Θα πάνε φυλακή. Πως το κάνει, αφού δεν επιτρέπεται να γράφει εμπορική ονομασία, να εκτελεί το μήνα 100.000 ευρώ συνταγές και να είναι 93% από μία εταιρεία;».

Πηγή: moh.gov.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα