Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γεωργιάδης: "Δεν μπαίνουμε καθόλου στο θέμα των πληθυσμιακών"

4/3/2014 9:55:56 πμ
Εν αναμονή των σημερινών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ορίζει έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 5/3
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στα χαρακώματα παραμένουν οι φαρμακοποιοί, αναμένοντας τα σημερινά αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως ανακοινώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Φ.Σ. συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 5 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.


Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι Φαρμακοποιοί. Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.

 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κυριάκος Θεoδοσιάδης, "δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου στη βάση των απαιτήσεων Τρόικας και ΟΟΣΑ όπως μάλιστα υιοθετήθηκαν και εκφράζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης . Ο κλάδος μας έχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια.

Το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές του υπουργού Ανάπτυξης, που αφορούν πλέον και θεσμικά μας θέματα, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα", συνεχίζει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.


 

Παρόλα αυτά ο υπουργός Υγείας κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ και τα φαρμακεία απάντησε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης βλέπει το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ από την πλευρά της ελεύθερης αγοράς ενώ το υπουργείο Υγείας από την πλευρά της Δημόσιας Υγείας. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία κοινή συνισταμένη».

«Έχουμε προτείνει να εφαρμοσθούν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς εντός των φαρμακείων […] Δεν μπαίνουμε καθόλου στο θέμα των πληθυσμιακών. Το έχουμε απορρίψει. Το βασικό μας επιχείρημα είναι ότι έχουμε πολλά φαρμακεία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ