Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GAP: Μεταβιβάζει τις φαρμακευτικές της άδειες στην Innovis και κατασκευάζει 2ο εργοστάσιο στην Ελλάδα

7/3/2023 10:00:50 μμ
Η εταιρεία εστιάζει περαιτέρω στην αναπτυσσόμενη αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι εταιρείες Gap Pharmaceuticals και Innovis Pharma έχουν εισέλθει σε επιχειρηματική συμφωνία που αφορά τη μεταβίβαση των εγκεκριμένων για την ελληνική αγορά φαρμακευτικών αδειών της GAP στην Innovis. Η παραγωγή του χαρτοφυλακίου των εν λόγω προϊόντων παραμένει στην GAP, όμως η κυκλοφορία τους μεταφέρεται στην επιχειρησιακή πλατφόρμα της Innovis. Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Η GAP κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, με την παραγωγή και εμπορία της σειράς EVIOL. Το 65% της συνολικής δραστηριότητάς της προέρχεται από συνεχώς αναπτυσσόμενες εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, αντικατοπτρίζοντας τη διεθνή διαφοροποίηση και ανταγωνιστικότητα της εταιρείας στην παραγωγή των soft gels και των συμπληρωμάτων διατροφής.

Ο επικεφαλής της GAP, Αντώνης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά: «H συμφωνία μεταβίβασης του εγχώριου φαρμακευτικού μας χαρτοφυλακίου συντελείται τη στιγμή που η GAP προχωρά σε μια νέα σημαντική επένδυση που αφορά την κατασκευή δεύτερου εργοστασίου στην Ελλάδα. Υλοποιούμε έτσι τη στρατηγική μας απόφαση για εστίαση και επιθετικό προσανατολισμό της εταιρείας μας στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, και στην πολιτική συνεχούς επένδυσης με περισσότερη ένταση στην παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα των soft gels, όπου ήδη κατέχουμε σημαντικό μερίδιο διεθνώς».
 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Innovis Μάκης Οικονόμου σχολίασε: «Μετά το πέρας των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, θα έχουμε διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της Innovis με αναγνωρισμένα φαρμακευτικά προϊόντα που εμπιστεύονται αδιαλείπτως ασθενείς, ιατρική κοινότητα και φαρμακοποιοί, σε θεραπευτικές κατηγορίες υψηλού ενδιαφέροντος για μας και στις οποίες ήδη καταλαμβάνουμε ηγετική θέση με δυναμική παρουσία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι αυξημένες κατά 9,65% σε σχέση με πέρσι
Έστειλε το μήνυμα ότι άσθμα και αθλητισμός «πάνε μαζί»






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο