Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Galenika: σε διαδικασία αποκρατικοποίησης

11/7/2008
Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Alapis για τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Σερβίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ανοίγει ξανά το ζήτημα αποκρατικοποίησης της μεγαλύτερης σερβικής φαρμακοβιομηχανίας Galenika, για την οποία έχει επιδείξει ενδιαφέρον η εισηγμένη Alapis, καθώς η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αποφάσισε να προχωρήσει στην πώλησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης M. Dinkic, ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο ξεκινά η σχετική διαδικασία με τον ορισμό αρχικά συμβούλου αποκρατικοποίησης.

H Galenika αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της σερβικής οικονομίας και γι’ αυτό βγαίνει προς πώληση μαζί με μία ομάδα έτερων επίλεκτων επιχειρήσεων της χώρας, όπως ο αερομεταφορέας JAT κ.ά.

H εταιρεία Galenika, με προσωπικό άνω των 2.800 ατόμων και ευρεία γκάμα παραγόμενων φαρμάκων, εκτός από market-leader στη Σερβία, πραγματοποιεί και εξαγωγές σε χώρες της Nοτιοανατολικής Eυρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην Aφρική κ.α.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη νέα επένδυση της Galenika, ύψους 46 εκατ. €, για τη δημιουργία μιας καινούργιας παραγωγικής μονάδας, η οποία θα παράγει 2,1 δισ. κάψουλες φαρμάκου ετησίως.

Να σημειωθεί ότι για την Alapis θεωρείται σημαντική η απόκτηση μιας παραγωγικής μονάδας σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Galenika, καθώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο δε θα βαρύνεται από τις προδιαγραφές, τις οποίες θέτει ο κοινοτικός κανονισμός REACH για τη χημική βιομηχανία και τις φαρμακοβιομηχανίες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο


Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακευτικές εταιρείες με τα υψηλότερα έσοδα το 2023
Και οι μεγάλες ανατροπές
Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Τιμητική Διάκριση στο ετήσιο φαρμακευτικό συνέδριο Hellas Pharm
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Novo Nordisk Hellas: 1ο Αριστείο για την εκστρατεία «ΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ»!
Διάκριση στο 14ο Συνέδριο της ΕΕΦαΜ
KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας