Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Γαία πυρί μειχθείτω στα δημόσια νοσοκομεία

29/4/2014 9:57:12 πμ
Έρχονται 10 λουκέτα σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


"Ο υπουργός Υγείας αν και ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν άλλα λουκέτα δημόσιων νοσοκομείων λέει ψέματα". Αυτό υποστηρίζει o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή και την αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Κοζάνης και το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή τα επιπλέον λουκέτα θα έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος, γεγονός που δεν συμφέρει την κυβέρνηση ενόψει εκλογών, έχουν μετατεθεί τα όποια λουκέτα για το φθινόπωρο. Η πληροφόρησή του είναι ότι υπάρχει λίστα 10 νοσοκομείων που πρόκειται να κατεβάσουν ρολά, αφήνοντας στο δρόμο γιατρούς, υγιειονομικό προσωπικό αλλά και ασφαλισμένους.

Κατά τη χθεσινή τους περιοδεία στα Νοσοκομεία «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ» και μετά τις συναντήσεις που είχαν ως υποψήφιοι ευρωβουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο κ. Βαρνάβας όσο και ο κ. Μηλιός έγιναν σαφή τρία πράγματα, σύμφωνα με την αυτοψία που πραγματοποίησαν :

1.- Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων της χώρας μετά βίας επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο. Μετά έρχεται το χάος! Να υποθέσουμε πως ο κ. Γεωργιάδης αντιλαμβάνεται πως η θητεία της παρούσας κυβέρνησης εκπνέει τον Ιούνιο και ακολουθεί την τακτική «γαία πυρί μειχθείτω»;

2.- Οι άνεργοι και ανασφάλιστοι ασθενείς καταφέρνουν με χίλιες δυσκολίες να νοσηλευτούν στα Νοσοκομεία, με τη συνδρομή των υγειονομικών και την ανοχή ορισμένων Διοικήσεων. Όμως το εξιτήριό τους συνοδεύεται από μια τραυματική εμπειρία: τα νοσήλια- υπέρογκα πολλές φορές- αποστέλλονται στο Δημόσιο Ταμείο και επισύρουν μέχρι και κατασχέσεις σπιτιών. Δηλαδή οι ανασφάλιστοι ασθενείς κινδυνεύουν μετά τη νοσηλεία να μείνουν και άστεγοι.

3.- Είναι ασύλληπτο στον κοινό νου το θέαμα που δίνουν τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟΝ. Γιατί άραγε ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης δεν πηγαίνει νύχτα και ασυνόδευτος να δει το δράμα ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι εκτός από την ασθένεια τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εξευτελισμό μιας τέτοιας νοσηλείας στη «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ;

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων
«Το δίκτυο διανομής πάσχει» δηλώνει ο πρόεδρος, Μ. Γιαννάκος






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ