Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

31/7/2017 11:41:29 πμ
Πώς θα ηρεμήσετε από την... ορμονική καταιγίδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


''To Pharmacy2020 αρθρογραφεί για το πρότυπο γαληνικό εργαστήριο lab3''.


Οι ορμονικές αλλαγές πιστεύεται ότι είναι η αιτία των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων που επηρεάζουν αρκετές γυναίκες. Τα συμπτώματα επιφέρουν συνήθως αλλαγές στη διάθεση της γυναίκας, κοιλιακή διόγκωση, ευαισθησία στο στήθος, κεφαλαλγία, κατακράτηση υγρών, κατάθλιψη. Τι προτείνουμε λοιπόν;


Προσοχή στη διατροφή. Χρειάζεται ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, με προβάδισμα στα φρούτα, στα λαχανικά και στα δημητριακά ολικής αλέσεως. Προτιμήστε τα άπαχα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, και αποφεύγετε όσο μπορείτε τα γλυκά.


Πίνετε πολύ νερό. Το νερό ωφελεί, αλλά για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών προσπαθήστε να τρώτε λίγο λιγότερο αλάτι. Κρατηθείτε επίσης μακριά από τα οινοπνευματώδη ποτά και τα καφεϊνούχα ροφήματα.


Καταπολεμήστε το άγχος. Χρησιμοποιήστε όποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα και είστε εξοικειωμένη μαζί της για να μειώσετε το στρες. Μπορεί να είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα, το χαλαρωτικό μασάζ ή οι αναπνευστικές ασκήσεις.


Ασκηθείτε. Η τακτική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμά το στρες και βοηθά στην παραγωγή ενδορφινών που ανεβάζουν τη διάθεσή μας.


Πιπέρι; Γιατί όχι; Διαλύστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι σε μια κουταλιά της σούπας αλόη βέρα και πάρτε το 2-3 φορές την ημέρα 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα τις ημέρες πριν από την περίοδό σας.


Αφεψήματα που βοηθούν. Φασκόμηλο, βαλεριάνα, κανέλα και χαμομήλι σας βοηθούν να χαλαρώσετε και καταπολεμούν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.


Ζεστά ή κρύα επιθέματα. Ανάλογα με τη γυναίκα, ένα ζεστό ή κρύο επίθεμα ανακουφίζει δραστικά από κράμπες και πόνους. Προσοχή μόνο στα κρύα επιθέματα, γιατί ο πάγος δεν πρέπει να εφάπτεται με το δέρμα.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή:http://www.lab3.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου η ITF Hellas ενημερώνει για το σκεύασμα της υδροχλωρικής απομορφίνης






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους