Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΦΥΚ: Η διανομή τους από τα φαρμακεία επεκτείνεται και για τα φάρμακα αυτοάνοσων παθήσεων

27/11/2020 4:01:54 μμ
Ανακοίνωση από τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το πρόγραμμα διευκόλυνσης στη διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους θα επεκταθεί και στους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, ανακοίνωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου, μετά από τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα με την παρουσία του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σύμφωνα με τον Γ. Στεργίου: 
«Τώρα που επιβεβαιώνεται πόσο ορθή επιλογή για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, είναι το μέτρο της διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους για τους ογκολογικούς ασθενείς και τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, το υπουργείο Υγείας προχωράει στη σταδιακή διεύρυνσή του και σε άλλες κατηγορίες ασθενών. Θα αυξηθούν μάλιστα περαιτέρω τα σημεία παράδοσης σε φαρμακεία της γειτονιάς καθώς και σε Κέντρα Υγείας, φτάνοντας μέχρι και στα σπίτια των ασθενών».

Στην τηλεδιάσκεψη τον κύριο λόγο είχαν οι σύλλογοι ασθενών και συμμετείχαν ο Γιάννης Λυμβαίος, Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (NCDP), η Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛΕΑΝΑ, η Θάλεια Γεώργα και η Γεωργία Ρηγοπούλου, πρόεδρος και Γενική Γραμματέας του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΘΑΛΕΙΑ» αντίστοιχα κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτημα των φαρμακοποιών είναι να αποζημιώνεται η υπηρεσία που προσφέρουν τα φαρμακεία για τα ΦΥΚ και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΠΦΣ, οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Υγείας για την «επιστημονική αμοιβή» πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και εφόσον περάσει ένας χρόνος παροχής της υπηρεσίας δωρεάν από τα φαρμακεία. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να διπλασιαστούν οι πιστοποιημένοι φαρμακοποιοί που τους διεξάγουν
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σπ. Σαπουνάς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν






Σχετικά άρθρα

Στην Ελλάδα τα ηλεκτρονικά φύλλα οδηγιών φαρμάκων
Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά ο ΕΟΦ
Σαφάρι του ΕΟΦ για τα φάρμακα «μαϊμού»
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σπ. Σαπουνάς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν
«ΟΙΚΟΘΕΝ»: Οι υπηρεσίες κατΆ οίκον επεκτείνονται ραγδαία μέσω των νοσοκομείων
Τα αποτελέσματα μετά από 3 χρόνια εφαρμογής
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ
Ο ΠΦΣ αντέδρασε με επιστολή στον Σ. Φάμελλο