Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΦΥΚ: Για ένα ημερολογιακό έτος δωρεάν από τα φαρμακεία

17/1/2020 2:13:01 μμ
Έρχονται και φάρμακα μέσω drone, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την πρόθεσή του να αποστέλλονται φάρμακα ακόμη και μέσω drone σε ασθενείς με καρκίνο προκειμένου αυτοί να μην ταλαιπωρούνται, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
«Ακόμη και με drone θα διακινούνται τα φάρμακα για τις ευαίσθητες ομάδες των ασθενών», τόνισε χαρακτηριστικά, υιοθετώντας έτσι τις πρακτικές άλλων προηγμένων χωρών, οι οποίες χρησιμοποιούν σε έκτακτες ανάγκες, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, τη μεταφορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης μέσω αυτής της τεχνολογίας.

Για ένα ημερολογιακό έτος η δωρέαν διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία

Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και της διακίνησής τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία λέγοντας ότι το μέτρο θα ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες, χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί για το πότε ακριβώς. Κάλεσε μέσω του ΣΚΑΙ τη διοίκηση του ΦΣΑ να συμμετάσχει στη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία της Αττικής, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η δωρεάν διάθεσή τους, χωρίς να προβλέπεται επιστημονική αποζημίωση για τους φαρμακοποιούς, θα είναι για ένα ημερολογιακό έτος και όχι έως τον Αύγουστο του 2020, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Διευρυμένο ωράριο φαρμακείων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο υπ. Υγείας δέχτηκε τα πυρά τόσο του δημοσιογράφου όσο και μερικών ακροατών, οι οποίοι εξέφραζαν το αίτημα να επανέλθει το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων έως τις 11 το βράδυ. Σε αυτές τις αιτιάσεις ο Β. Κικίλιας απάντησε πως δεν προτίθεται να πάρει καμία απόφαση χωρίς τη συμμετοχή και συγκατάθεση του κλάδου των φαρμακείων, ενώ διευκρίνισε πως ο αριθμός των φαρμακείων είναι ικανοποιητικός ώστε να διευκολύνονται καθημερινά οι πολίτες.

Ξεκινούν οι συμπράξεις Ιδιωτικού-Δημόσιου Τομέα στα νοσοκομεία

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε τρία νοσοκομεία (δύο στην Αττική και ένα στην Περιφέρεια) ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων. Όπως εξήγησε ο υπουργός, μέσω leasing το κράτος θα προμηθευτεί ιατρικό εξοπλισμό από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ για τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων την ευθύνη και την εκμετάλλευση θα έχουν οι ίδιοι οι ιδιώτες χωρίς όμως καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό