Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΦΣΛ: Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι της γρίπης και της Covid-19

10/1/2024 11:39:28 μμ
Παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως επισημαίνει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χιλιάδες είναι τα περιστατικά ιογενών λοιμώξεων που έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις ημέρες τα φαρμακεία της Λάρισας, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της περιοχής. Οι φαρμακοποιοί παρεμβαίνουν με τη διενέργεια και τη διάθεση των διαγνωστικών τεστ, με την υπερπροσπάθεια εξασφάλισης επάρκειας σε αντι-ιικά φάρμακα, σε αντιβιοτικά και σε σκευάσματα συμπτωματικής αντιμετώπισης των ασθενειών αυτών, όπως εισπνοές κλπ.


«Υπερασπιζόμενοι το διαχρονικό μας ρόλο, που έχει να κάνει με τη στήριξη του συστήματος υγείας, αλλά και πολύ περισσότερο με την προστασία της υγείας των ασθενών, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, για μια ακόμη φορά, να ακολουθήσουν το δρόμο της πρόληψης για την προστασία της υγείας τους και όχι της εκ των υστέρων αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν. Η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή για όσους ανήκουν στις υψηλού κινδύνου ηλικιακές ομάδες και για όσους διαβιούν με χρονίως πάσχοντες ή εργάζονται σε δομές υγείας ή σε σχολικές μονάδες, είναι ο εμβολιασμός έναντι όλων των γνωστών παθογόνων ιών που κυκλοφορούν και για τους οποίους διατίθεται εμβόλιο».


Ο ΦΣΛ σημειώνει πως φέτος παρατηρεί ιδιαίτερα χαμηλή ποσοστιαία κάλυψη του πληθυσμού έναντι τόσο του κορονοϊού όσο και της γρίπης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επαναλαμβάνει την έκκληση προς όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ανήκουν στους δικαιούχους του εθνικού προγράμματος, να επισκεφτούν έστω και τώρα το φαρμακοποιό τους και να εμβολιαστούν έναντι της γρίπης, αλλά και έναντι του κορονοϊού, προστατεύοντας τον εαυτό τους από βαριά νόσηση, μειώνοντας τη διασπορά ιώσεων και αποτρέποντας την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced
Το προληπτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία απαντά το υπ. Υγείας


Σχετικά άρθρα

Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της
Πρωτοποριακά φάρμακα μελετώνται για την αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας
Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο
Επεκτάθηκε η έγκριση του luspatercept της Bristol Myers Squibb
Ως πρώτης γραμμής θεραπείας για την αναιμία