Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Προειδοποιεί για κινδύνους από τη διακοπή των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ

25/9/2024 10:47:52 πμ
Και ζητά να διευθετηθεί το θέμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής διαμαρτύρεται για τη διακοπή των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ στις 27-29/09 λόγω αναβάθμισης των υποδομών, επισημαίνοντας την ταλαιπωρία που θα υποστούν τα φαρμακεία και οι ασθενείς, καθώς δεν θα λειτουργούν τα συστήματα που διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ. 


Σε επιστολή του προς την ΗΔΙΚΑ, την οποία κοινοποιεί και στο υπ. Υγείας, ο Σύλλογος τονίζει ότι θα έπρεπε να είχαν προβλέψει για το πώς πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος και ζητά να διευθετηθεί το θέμα για να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς. Ξεκαθαρίζει δε ότι τα φαρμακεία της Αττικής -και ιδίως τα εφημερεύοντα- δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από την αδυναμία του συστήματος να λειτουργήσει. 


Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει ότι η διακοπή θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29/09/2024 και ώρα 00:00. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ πάντως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενδέχεται να επανέλθει Σάββατο πρωί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion
Με συνεργασίες και εκ περιτροπής πρόεδρο η επόμενη 3ετία για τον Σύλλογο






Σχετικά άρθρα

Ηλ. Βασιλαδιώτης: Ιδιοκτησιακό, ΦΥΚ και βιωσιμότητα οι στόχοι μου για τον ΦΣΑ
Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου ανοίγει ατζέντα του στο f.daily
35 φαρμακοποιοί προσλαμβάνονται σε νοσοκομεία της χώρας
Σύμφωνα με προκήρυξη του ΑΣΕΠ
Peifasyn Academy: Νέο επιστημονικό webinar για τις ψυχικές διαταραχές και τη φλουοξετίνη
Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και ιστορική αναδρομή της φλουοξετίνης στην καθημερινή κλινική πράξη του φαρμακείου
Γαλλία: Τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κόμβους υγείας και πρόληψης
Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion