Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Προειδοποιεί για κινδύνους από τη διακοπή των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ

25/9/2024 10:47:52 πμ
Και ζητά να διευθετηθεί το θέμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής διαμαρτύρεται για τη διακοπή των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ στις 27-29/09 λόγω αναβάθμισης των υποδομών, επισημαίνοντας την ταλαιπωρία που θα υποστούν τα φαρμακεία και οι ασθενείς, καθώς δεν θα λειτουργούν τα συστήματα που διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ. 


Σε επιστολή του προς την ΗΔΙΚΑ, την οποία κοινοποιεί και στο υπ. Υγείας, ο Σύλλογος τονίζει ότι θα έπρεπε να είχαν προβλέψει για το πώς πραγματοποιούνται οι αναβαθμίσεις του συστήματος και ζητά να διευθετηθεί το θέμα για να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς. Ξεκαθαρίζει δε ότι τα φαρμακεία της Αττικής -και ιδίως τα εφημερεύοντα- δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από την αδυναμία του συστήματος να λειτουργήσει. 


Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει ότι η διακοπή θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29/09/2024 και ώρα 00:00. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ πάντως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενδέχεται να επανέλθει Σάββατο πρωί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν στο 34ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών






Σχετικά άρθρα

Τα Δ.Σ. των Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Χανίων συγκροτήθηκαν σε σώμα
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους
Φαρμακεία: 5 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ενημέρωση από τον ΠΦΣ
Ερημώνουν τα χωριά της Γαλλίας από φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών
Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024