Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ: Νέο έντυπο υποβολής συνταγών για τους φαρμακοποιούς-μέλη του

24/6/2020 12:46:37 μμ
Ισχύει για τις συνταγές Ιουνίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει τα μέλη του ότι αλλάζει το έντυπο υποβολής συνταγών που καταθέτουν κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί μαζί με τις συνταγές τους. Ο Σύλλογος, εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες η ηλεκτρονική του πλατφόρμα, δημιούργησε ένα νέο έντυπο για την υποβολή των συνταγών, το οποίο πλέον θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και θα εκτυπώνεται μέσα από το σύστημα.
Οι φαρμακοποιοί θα προσκομίζουν την εκτύπωση του νέου εντύπου μαζί με τις συνταγές.

Ο λόγος της αλλαγής είναι η ανάγκη για ταχύτερες διαδικασίες στο λογιστήριο του ΦΣΑ (κατά το μηνιαίο λογιστικό κλείσιμο), που επιτυγχάνεται με την ηλεκτρονική καταχώριση των υποβολών, δεδομένου ότι η υποβολή των συνταγών με τη χρήση των εταιρειών ταχυμεταφοράς (μέτρο που ελήφθη την περίοδο της καραντίνας) απαιτεί περισσότερο χρόνο ως προς την παραλαβή και τακτοποίηση των συνταγών.
Σύμφωνα πάντως με το ΦΣΑ, μελλοντικά αυτό θα συμβάλλει στο να παραλαμβάνονται οι συνταγές λίγο αργότερα από ό,τι σήμερα, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους φαρμακοποιούς να προετοιμαστούν.

Η διαδικασία για την υποβολή των συνταγών μέσω της πλατφόρμας είναι απλούστατη και απαιτεί την είσοδο στην πλατφόρμα, την επιλογή «ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ» και την καταχώριση στα διαθέσιμα πεδία των ταμείων και μόνο των αιτούμενων ποσών. Αναλυτικές οδηγίες έχουν αναρτηθεί στο www.fsa.gr και στην πλατφόρμα του ΦΣΑ.

Μέσω courier ξανά η παραλαβή των συνταγών από τα φαρμακεία - Έως στις 3 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί πρέπει να τις έχουν ετοιμάσει

Ο Σύλλογος λοιπόν αποφασίζει πως και αυτό το μήνα η υποβολή των συνταγών θα γίνει με τη βοήθεια των εταιρειών courier που συνεπάγεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα πρέπει να έχουν έτοιμους τους φακέλους των συνταγών τους, τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και των υπολοίπων ταμείων, στις 3 Ιουλίου 2020 (Παρασκευή) το πρωί.

Η προθεσμία που έχουν τα courier να παραλάβουν είναι μέχρι και τις 8 Ιουλίου.

Οι εταιρείες που συνεργάζονται με τον ΦΣΑ είναι: CPS Courier, ICC Inter City Courier, Hellenic Aiolos Courier Service, Courier Center, Speed Courier, Γενική Ταχυδρομική και Easy Mail.
Στο τέλος των παραλαβών από τα courier θα γίνει έλεγχος για τυχόν εκκρεμότητες.

Ο Σύλλογος δίνει επίσης τη δυνατότητα σε όσους φαρμακοποιούς επιθυμούν να καταθέσουν νωρίτερα τις συνταγές τους, να παραδώσουν τους φακέλους οι ίδιοι στην εταιρεία courier που τους έχει αναλάβει.
Τέλος, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν προλάβουν να εκδώσουν τη φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, να παραδώσουν τους φακέλους χωρίς αυτές και να τις αποστείλουν στο Σύλλογο με φαξ 210 5220721 ή με email: grfsa@otenet.gr το αργότερο έως και 9/7.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Για τις συνταγές των ορκωτών λογιστών






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη