Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

ΦΣΘ: Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες στην εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού

27/9/2022 4:57:41 πμ
Πολύ σημαντική η συνεισφορά των φαρμακοποιών στην κοινωνία, σύμφωνα με τον υφ. Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Περισσότεροι από 6.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης βρέθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 25/9, στο πλακόστρωτο της παραλίας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το βαθμό ικανοποίησής τους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας μέσω των φαρμακείων, καθώς και να δηλώσουν ποιες επιπλέον υπηρεσίες υγείας θα επιθυμούσαν να τους παρέχονται από τους φαρμακοποιούς. 

Επιπλέον έλαβαν χρήσιμες οδηγίες για θέματα όπως οι εμβολιασμοί, τα rapid tests, η περιποίηση τραύματος, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή. Στόχος του ΦΣΘ ήταν να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακοποιών στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ενός ρόλου που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας.

«Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας λαμβάνοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για θέματα υγείας που τους απασχολούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσιος Ευγενίδης.
Για πολύ σημαντική συνεισφορά των φαρμακοποιών στην κοινωνία έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης τονίζοντας ότι «το έχουν αποδείξει άλλωστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην επιχείρηση "Ελευθερία", αλλά και ως συμπαραστάτες της πολιτείας κατά τη διάρκεια της διαχείρισης των εμβολίων Covid-19. Για αυτό τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ιογενούς Ηπατίτιδας
Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες και στη συμβουλευτική






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους