Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Foundation S: Το νέο φιλανθρωπικό ταμείο της Sanofi

10/5/2022 9:26:51 πμ
Θέτει στόχο να δημιουργήσει ένα πιο υγιές μέλλον για τους ασθενείς και τους ευάλωτους πληθυσμούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sanofi εγκαινίασε το «Foundation S-The Sanofi Collective», ένα φιλανθρωπικό ταμείο που θέτει στόχο να δημιουργήσει ένα πιο υγιές μέλλον για τους ασθενείς και τους ευάλωτους πληθυσμούς. Με δωρεές, συνεργασίες και συλλογικές δράσεις, το Foundation S θα επικεντρωθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς: στον παιδικό καρκίνο, στην υγεία των πιο ευάλωτων κοινοτήτων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης και στην πρόσβαση σε φάρμακα και εμβόλια που σώζουν ζωές.


Ο Serge Weinberg, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sanofi και πρόεδρος του Foundation S, δήλωσε: «Ως παγκόσμια εταιρεία στο χώρο της υγείας, πρέπει να συμμετέχουμε στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση προκλήσεων. Είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά που αφήνει το Ίδρυμα Sanofi Espoir, ωστόσο ο κόσμος αλλάζει με απίστευτο ρυθμό και αναδύονται πολυάριθμες νέες προκλήσεις, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Το Foundation S έχει τη σωστή δομή, πιο εστιασμένη και πιο ευέλικτη, για να βοηθήσει περισσότερο τους ευάλωτους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο».


Το Foundation S θα συνεχίσει το έργο του προγράμματος «My Child Matters» (το οποίο προσέφερε οικονομική στήριξη σε 120 χιλιάδες παιδιά και εκπαίδευσε 50 χιλιάδες επαγγελματίες υγείας), και επιπρόσθετα θα χρηματοδοτήσει δράσεις ευαισθητοποίησης και έρευνες για τον παιδικό καρκίνο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επιπλέον το νέο ίδρυμα θα συνεργαστεί με διεθνή ΜΚΟ στο Μπαγκλαντές για τη βελτίωση της υγείας των κατοίκων στα νησιά Gaibandha, ενώ θα ανανεώσει το πρόγραμμά της για τις δωρεές σε έκτακτες ανάγκες (όπως έκανε και για την Ουκρανία) και θα επεκτείνει την υποστήριξή της σε πρόσφυγες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις