Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Φως στις συναλλαγές φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών

13/2/2017 10:59:04 πμ
Πώς σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας να καταπολεμήσει τη διαφθορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ανακοινώνει –μεταξύ άλλων– ότι το υπουργείο έχει στόχο να δημοσιοποιεί στοιχεία σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους γιατρούς και κυρίως τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες!


 

Επίσης σε βάθος 10ετίας στοχεύει να προβεί σε ελέγχους νομοθετικών παρεμβάσεων, διατάξεων τιμολόγησης, υπουργικών αποφάσεων, καθώς και του ρόλου των υπηρεσιακών παραγόντων, των πολιτικών προσώπων κλπ., ώστε «αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν και να μην υπάρξουν υπόνοιες συγκάλυψης».

 


Ο υπουργός θεωρεί το έλλειμμα σχεδιασμού ως τη μεγαλύτερη νόσο του ΕΣΥ, καθώς «δεν σχεδιάστηκε με ορθολογικά κριτήρια, πληθυσμιακά, επιδημιολογικά και νοσολογικά δεδομένα, αλλά υπήρξαν υποδομές, εξοπλισμοί, παρεμβάσεις, στελέχωση που κάλυπτε πελατειακού τύπου λειτουργίες, τοπικιστικές ανάγκες, παραγοντισμούς, ψηφοθηρικές διαμεσολαβήσεις».


Λόγω περιορισμένων πόρων, ο αρμόδιος υπουργός θεωρεί την καλύτερη διοικητική εποπτεία του συστήματος, την έντιμη διαχείριση και την καταπολέμηση της διαφθοράς ως τους μόνους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας στον ΠΦΣ
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA






Σχετικά άρθρα

200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία