Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Παρέχει ένα σημαντικό εργαλείο για την ένταξη των φαρμακοποιών στους εμβολιασμούς COVID-19

8/2/2021 3:42:32 μμ
Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τα υπ. Υγείας και τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) παρέχει σήμερα στα υπουργεία Υγείας και στις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο μια έκθεση-εργαλείο που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις απαραίτητες στρατηγικές για τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της COVID-19 με τη συμμετοχή των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, η έκθεση προσφέρει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τα εργαλεία για να αξιολογήσουν την ετοιμότητα της χώρας στην πανδημία και τα νομοθετικά πλαίσια, αλλά και να εντοπίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα όσον αφορά τη συνταγογράφηση, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού κ.ά. 
Παράλληλα ενημερώνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και παράγοντες όπως είναι τα προσόντα, η κατάρτιση και η πληρωμή του προσωπικού, καθώς και οι ανάλογες υποδομές.

Πηγή για την έκθεση της FIP αποτέλεσε η εμπειρία από χώρες όπου ο εμβολιασμός και τα τεστ διεξάγονται ήδη με επιτυχία μέσω των φαρμακείων.

Ο Ronald Guse, πρόεδρος του Φόρουμ Επαγγελματικών Ρυθμίσεων της FIP εξηγεί πως η θέσπιση νέων νόμων μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία, αλλά η σύνταξη ρυθμίσεων και κανονισμών βάσει ενός υπαρκτού νόμου μπορεί να είναι απλούστερη και ταχύτερη. Η FIP μπορεί να δώσει πληροφόρηση για το πώς πρέπει να συνταχθούν οι διατάξεις αυτές. Επίσης, οι υπουργοί υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης νέας νομοθεσίας που να επιτρέπει την επέκταση της φαρμακευτικής πρακτικής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δείτε την έκθεση εδώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη