Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Οι ανισότητες στη φαρμακευτική εκπαίδευση πρέπει να αντιμετωπιστούν

12/9/2022 11:25:55 μμ
Η Ομοσπονδία συνέταξε νέα εργαλειοθήκη με συστάσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη νέα της εργαλειοθήκη η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία θέτει στόχο να βοηθήσει τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες στη φαρμακευτική εκπαίδευση ως προς το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τους πόρους και την εκπαίδευση.

Στην εργαλειοθήκη η FIP έχει συμπεριλάβει άρθρα, συνεντεύξεις και case studies από τις έξι περιοχές του Π.Ο.Υ. παρουσιάζοντας το θέμα καθώς και επιτυχείς τρόπους αντιμετώπισής του. Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται μια σειρά δράσεων, ενώ προσφέρεται υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ευαισθητοποίηση, την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής και την προώθηση της δίκαιης φαρμακευτικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ralph J. Altiere, πρόεδρο του τομέα Εκπαίδευσης της FIP, κρίσεις και ανισότητες στην παιδεία επιδεινώθηκαν από την πανδημία COVID-19, ενώ πρόσφατα ευρήματα της FIP έδειξαν ότι τέτοια θέματα εντοπίστηκαν στη φαρμακευτική εκπαίδευση και πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Μεταξύ άλλων ο καθηγητής δήλωσε: «Ο σκοπός της φαρμακευτικής και κάθε επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα της υγείας είναι τελικά η μείωση των ανισοτήτων στην υγεία, η βελτίωση της υγείας για όλους, ωστόσο οι ανισότητες στη φαρμακευτική εκπαίδευση υπονομεύουν αυτούς τους στόχους. Αυτή η νέα εργαλειοθήκη στοχεύει να δώσει το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές στο μέλλον», δήλωσε ο ίδιος.

Δείτε την εργαλειοθήκη εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

15 χρόνια δυναμικής παρουσίας των ασθενών στις αποφάσεις για την Υγεία
Πρόκειται για έρευνα σε χιλιάδες ασθενείς στη Γερμανία






Σχετικά άρθρα

Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου
Δεξιότητες, υπηρεσίες και υγιή μοντέλα χρηματοδότησης για τα φαρμακεία
Η Pfizer κατέθεσε αίτημα μείωσης τιμής του φαρμάκου apixaban
Ο ΠΦΣ συνιστά προσοχή στις ποσότητες που παραγγέλνουν οι φαρμακοποιοί
Τεράστια απήχηση έχουν οι καμπάνιες ενημέρωσης του ΠΦΣ για τους εμβολιασμούς
Συστηματική παρουσία του Συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πώς start-up εταιρείες αναβαθμίζουν το φαρμακείο
Το παράδειγμα του νέου εγχειρήματος της Walmart