Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: «Να διατηρηθεί η πρόοδος που έγινε στη φαρμακευτική πρακτική τα χρόνια της πανδημίας»

15/5/2023 8:43:10 μμ
Τη σημαντική συμβολή των φαρμακοποιών υπενθυμίζει η Ομοσπονδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), χαιρετίζοντας την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Covid-19 (που δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη), ζητά να διατηρηθεί η πρόοδος που έγινε στο επάγγελμα του φαρμακοποιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επισημαίνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια η συμβολή των φαρμακείων στη φροντίδα υγείας επεκτάθηκε με έναν άνευ προηγουμένου ρυθμό, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό, στις εξετάσεις, στην πρόληψη και στην εκπαίδευση του κοινού.

Υπενθυμίζει ότι οι βέλτιστες πρακτικές αλλά και οι τρόποι καλύτερης προετοιμασίας για αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον καταγράφονται σε έκθεση της Ομοσπονδίας με τίτλο: «The global response of pharmacy to the pandemic: The contribution of the profession to Covid-19». Τονίζει δε την ξεκάθαρα σημαντική συμβολή των φαρμακοποιών στην εμβολιαστική κάλυψη: στις ΗΠΑ χορηγήθηκε από φαρμακεία το 48% όλων των δόσεων εμβολίων Covid-19, στη Γαλλία το 52%, στη Μ. Βρετανία το 23% και στην Αυστραλία το 14%.

«Από την έναρξη της πανδημίας η FIP έχει αναζητήσει, συγκεντρώσει και διαχειριστεί το φάσμα της ανταπόκρισης των φαρμακείων στην Covid-19 και τώρα αξιοποιούμε όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία ώστε να προετοιμαστούμε για μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις, αλλά και για να διατηρήσουμε την εξέλιξη στο ρόλο των φαρμακείων, την διεύρυνση των υπηρεσιών σε όλες τις χώρες, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματα υγείας λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε επενδύσεις στα συστήματα υγείας και να διασφαλίσουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό καλύπτει τις σημερινές και τις μελλοντικές ανάγκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FIP.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
Σύμφωνα με τον Δ. Γιαννακόπουλο σε αυτά ουδέποτε σημειώθηκαν ελλείψεις


Σχετικά άρθρα

Αναπτύχθηκε ρομπότ-φαρμακείο που λειτουργεί πλήρως αυτόνομα
Χορηγεί φάρμακα, ενώ επιτρέπει τη συμβουλευτική με τον φαρμακοποιό
30cm νερό & ατελείωτα στρώματα λάσπης στα φαρμακεία της Μαγνησίας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας