Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


FDA: Εντόπισε 12 εταιρείες με παράνομα συμπληρώματα διατροφής

13/2/2019 4:45:22 μμ
Θα εντείνει τους ελέγχους για την παρακολούθηση της αγοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απέστειλε 12 επιστολές σε εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής, ενημερώνοντάς τους ότι δεν αναγνωρίζει τα προϊόντα τους ως ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.


Πρόκειται για εταιρείες που δρουν εντός και εκτός ΗΠΑ και προωθούν συμπληρώματα (συνήθως μέσω διαδικτύου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης) με τον ισχυρισμό ότι προλαμβάνουν ή θεραπεύουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή άλλες σοβαρές ασθένειες.


Εκτός του ότι τέτοιοι ισχυρισμοί αφορούν μόνο φάρμακα, τα σκευάσματα αυτά δεν έχουν εξεταστεί από τον FDA, άρα θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνα, ενώ μπορεί να εμποδίσουν τους ασθενείς να αναζητήσουν κατάλληλη διάγνωση και θεραπεία.


Ο FDA ανακοίνωσε επίσης ότι θέτει στόχο να λάβει περισσότερα μέτρα για την παρακολούθηση της αγοράς των συμπληρωμάτων διατροφής, όπως τον έγκαιρο έλεγχο των σκευασμάτων που κυκλοφορούν, τη στενότερη συνεργασία με τις εταιρείες, αλλά και την ταχύτερη ενημέρωση του κοινού για τα μη εγκεκριμένα και παράνομα προϊόντα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ στηρίζει πάντα την εκπαίδευση και επενδύει σε αυτήν






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου