Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


FDA: Έγκριση σε τεστ in vitro για την πρώιμη ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ

16/5/2022 8:18:29 μμ
Είναι το πρώτο του είδους του στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο FDA έδωσε την έγκρισή του στο πρώτο τεστ in vitro που βοηθά στην ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ σε άτομα που ήδη παρουσιάζουν σημεία γνωστικής έκπτωσης. Το τεστ με την ονομασία Lumipulse αναπτύχθηκε από τη Fujirebio Diagnostics και εντοπίζει ένα από τα κρυφά χαρακτηριστικά της νόσου: μετράει την αναλογία δύο συγκεκριμένων πρωτεϊνών βήτα-αμυλοειδούς, που ονομάζονται 1-42 και 1-40, που μπορούν να συσσωρευτούν στον εγκέφαλο και να σχηματίσουν αμυλοειδείς πλάκες. Έχει σχεδιαστεί για ενήλικες ηλικίας 55 ετών και άνω, και έχει στόχο να αποφεύγουν οι ασθενείς τις κοστοβόρες PET απεικονίσεις εγκεφάλου.

«Το τεστ προσφέρει μια νέα διαγνωστική μέθοδο που μπορεί να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα και δίνει στους γιατρούς τις ίδιες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των αμυλοειδών πλακών του εγκεφάλου χωρίς την έκθεση στην ακτινοβολία», δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του FDA, Jeff Shuren. 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τεστ δεν προορίζεται ως αυτόνομη διαγνωστική διαδικασία και πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλες κλινικές αξιολογήσεις, ωστόσο παρέχει στους γιατρούς σημαντική πληροφόρηση για το αν η γνωστική έκπτωση ενός ατόμου οφείλεται στη νόσο Αλτσχάιμερ ώστε να επικεντρωθούν σε άλλες αιτίες άνοιας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το προληπτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία απαντά το υπ. Υγείας
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών