Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Φαρμακοποιός: Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στους πελάτες σας

29/3/2018 8:47:36 πμ
Και τι μπορείτε να απαντήσετε για να μην ακυρωθεί η πώληση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο

Σύμφωνα με την μελέτη των James Allen, Frederick F. Reichheld και Barney Hamilton "The Three "Ds" of Customer Experience", στο περιβάλλον της λιανικής και συνεπώς του σύγχρονου φαρμακείου, φαίνεται πως αν και 8 στους 10 φαρμακοποιούς πιστεύουν ότι προσφέρουν πολύ καλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών, οι πελάτες τους αντίστοιχα είναι πολύ λιγότερο ικανοποιημένοι, με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 40%.


Και επειδή ο πελάτης είναι βασιλιάς - κατά το γνωστό ρητό – η εμπειρία και η παρατήρηση έχουν εντοπίσει τρεις φράσεις που ποτέ δεν πρέπει να λέγονται από εσάς ή το προσωπικό σας.


«Δεν γνωρίζω – δεν το έχω ακουστά». ?γνοια για προϊόντα φαρμακείου δεν είναι επιτρεπτή. Ακόμα και αν ο πελάτης ζητά κάτι πραγματικά εξεζητημένο που δικαιολογημένα δεν γνωρίζει κάποιος από το προσωπικό σας ή κανείς δεν τον έχει ενημερώσει για το συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί να δείξει το ενδιαφέρον του απευθυνόμενος για πληροφορίες ή καλώντας κάποιον πιο έμπειρο συνάδελφο. «Θα ρωτήσω και θα σας πω» ή «θα σας παραπέμψω στον συνάδελφό μου» είναι απείρως καλύτερες απαντήσεις από το «πρώτη μου φορά ακούω γιΆ αυτό το προϊόν».


«Δεν είμαι αρμόδιος να σας εξυπηρετήσω». Εκτός από άστοχη, η συγκεκριμένη απάντηση είναι και αγενής. Ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιος κάνει τι και, επιπλέον, η ερώτηση ή το πρόβλημά του είναι και δικό σας πρόβλημα. Προσπαθήστε λοιπόν να δείτε αν μπορείτε να τον βοηθήσετε ή κατευθύνετέ τον στον σωστό άνθρωπο. Η ικανοποίηση του πελάτη είναι βασικός όρος επιβίωσης μιας επιχείρησης.


«Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι». Για να πείσετε έναν πελάτη να αγοράσει ένα προϊόν είναι απαραίτητο να πιστεύετε πρώτα εσείς σε αυτό και στις ιδιότητές του. Αυτό αντανακλάται στον τρόπο που το παρουσιάζετε, στον τόνο της φωνής σας, στη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιείτε. Φράσεις όπως «δεν το έχω δοκιμάσει» ή «δεν το εμπιστεύομαι απόλυτα», ακυρώνουν κάθε πιθανότητα πώλησης.


Συμπερασματικά, η εκπαίδευση του προσωπικού ενός φαρμακείου πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τεχνικές προώθησης των πωλήσεων και τρόπους σωστού και αποτελεσματικού χειρισμού των πελατών.


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.
Πηγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναλαμβάνουν τη διαχείριση τραυμάτων, μυοσκελετικού πόνου κ.ά.
Από τον ΠΦΣ και σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους