Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες

4/7/2022 2:20:30 πμ
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με χρήματα που θα προέλθουν από συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. προγράμματα θα δοθεί το κονδύλι για τους φαρμακοποιούς που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την οργάνωση της ΠΦΥ, με πρώτο βήμα την εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό.

Όπως αναφέρεται σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας», που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας με αποζημίωση των φαρμακοποιών. Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε εγγραφή, ο τρόπος και ο φορέας καταβολής και η διαδικασία εκκαθάρισής της θα καθορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σύμφωνα με την τροπολογία.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης άρθρα, τα οποία σύμφωνα με τον ΠΦΣ, αφορούν την παράταση ρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν λόγω της πανδημίας, όπως είναι η διενέργεια rapid test και η διάθεση self test έως 30/9 καθώς και η απλοποίηση διαδικασιών για τις συνταγές των χρονιών πασχόντων, η έγκριση φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για τα είδη ατομικής προστασίας έως 30/9. Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους με τις εξαιρέσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο