Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες

4/7/2022 2:20:30 πμ
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με χρήματα που θα προέλθουν από συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. προγράμματα θα δοθεί το κονδύλι για τους φαρμακοποιούς που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την οργάνωση της ΠΦΥ, με πρώτο βήμα την εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό.

Όπως αναφέρεται σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας», που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας με αποζημίωση των φαρμακοποιών. Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε εγγραφή, ο τρόπος και ο φορέας καταβολής και η διαδικασία εκκαθάρισής της θα καθορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σύμφωνα με την τροπολογία.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης άρθρα, τα οποία σύμφωνα με τον ΠΦΣ, αφορούν την παράταση ρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν λόγω της πανδημίας, όπως είναι η διενέργεια rapid test και η διάθεση self test έως 30/9 καθώς και η απλοποίηση διαδικασιών για τις συνταγές των χρονιών πασχόντων, η έγκριση φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για τα είδη ατομικής προστασίας έως 30/9. Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και οι ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους με τις εξαιρέσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαχείριση της καρδιαγγειακής υγείας
Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΕΜΑ που αναδεικνύει την ομαδική προσπάθεια






Σχετικά άρθρα

Από 1η Ιανουαρίου η υποβολή συνταγών ΥΠΕΘΑ στον ΕΟΠΥΥ
Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, αναμένεται τώρα εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ
Μπορούν τα φαρμακεία να συμβάλλουν στην ένταξη ασθενών σε κλινικές δοκιμές;
Την απάντηση θα δώσει πιλοτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Oxford και των φαρμακείων Boots
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Πρώτη σε ψήφους η παράταξη του Δ. Ευγενίδη
Στο 92% η συμμετοχή στις εκλογές
Νέος πρόεδρος στον Φ.Σ. Χαλκιδικής ο Κ. Κάσσανδρος
Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.