Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Φαρμακοποιοί: 1 στους 2 εξυπηρέτησε πελάτες σε κατάσταση πανικού

26/3/2020 12:46:17 μμ
Σύμφωνα με έρευνα σε 300 φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αντιμέτωποι με τον «ιό του πανικού» έρχονται καθημερινά οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν πελάτες κυριευμένους από το φόβο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το 55% των φαρμακοποιών δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με πελάτες σε κατάσταση πανικού, όπως προκύπτει από στοιχεία πανελλαδικής έρευνας που διενεργήθηκε τηλεφωνικά στο πλαίσιο των ερευνών «COVID CONTROL» από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview» σε δείγμα 300 φαρμακείων κατά στο χρονικό διάστημα από 17 έως 19 Μαρτίου 2020.

Στην ερώτηση για το ποια προϊόντα εξαντλήθηκαν μετά τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα, οι φαρμακοποιοί απάντησαν: «οι ιατρικές μάσκες» σε ποσοστό 99%, «τα αντισηπτικά» 98%, «τα μαντηλάκια» και το «οινόπνευμα» 81%, «τα αντιφλεγμονώδη/παυσίπονα» 27% και τα αντι-ιικά 14%. 

Οι μάσκες και τα αντισηπτικά δεν είναι μόνο οι «πρωταθλητές» στην αυξημένη ζήτηση, αλλά και στην άνοδο των τιμών. Το 90% των φαρμακοποιών απάντησε πως οι ιατρικές μάσκες κατέγραψαν αύξηση στις τιμές, με 68% τα αντισηπτικά υγρά, με 27% τα αντισηπτικά μαντηλάκια, με 21% το οινόπνευμα, με 5% τα αντιφλεγμονώδη/παυσίπονα και με 3% τα αντι-ιικά φάρμακα (τα ποσοστά αυτά δεν αποτυπώνουν αύξηση τιμών, αλλά την άποψη των φαρμακοποιών για το ποια προϊόντα ανατιμήθηκαν).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επιδόσεις της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του έτους






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους