Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμακοβιομηχανία: "Το 2019 προβλέπεται καταστροφικό για το φάρμακο"

15/5/2019 4:25:17 μμ
Με οδυνηρές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Το 2019 διαμορφώνεται καταστροφικό για τη φαρμακοβιομηχανία και θα υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς», επισημαίνουν σε κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PIF) με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την καταβολή rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες ύψους 4% για τα έτη 2006, 2007 και 2008.

Χαρακτηρίζουν ως «έκπληξη» την απαίτηση της εξόφλησης εκκρεμών rebates για αυτά τα έτη, τα οποία αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, αν και τις συγκεκριμένες χρονιές δεν υπήρχαν μηχανισμοί υπολογισμού των πωλήσεων.

Τονίζουν ότι στην πράξη δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα, διότι τα ποσά επιστροφών υπέρ του ΟΠΑΔ και άλλων ταμείων δεν οφείλονται, διότι ακυρώθηκαν με 24 αποφάσεις του ΣτΕ. Εν συνεχεία, ο νόμος καταργήθηκε, αντικαταστάθηκε με νέο το 2008, ο οποίος και πάλι καταργήθηκε οριστικά το 2011.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τις ταχύτερες διαδικασίες και την καλύτερη εξυπηρέτηση
Η αναγνώριση και η επέκταση των υπηρεσιών τους στο επίκεντρο






Σχετικά άρθρα

GSK: Δοκιμάζει νέα θεραπεία για την ηπατίτιδα Β
Και αναμένεται σύντομα να καταθέσει αιτήσεις άδειας κυκλοφορίας παγκοσμίως
Σε συμφωνία με τον Τραμπ και η Johnson & Johnson
Ανακοίνωσε δε επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής
Ψηφιακός μετασχηματισμός με εγκατάσταση του κορυφαίου ERP στον πλανήτη
Συνέντευξη του Γιάννη Μαλλιαρού, προέδρου του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ