Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία χωρίς συνταγή

1/12/2017 9:37:41 πμ
Σε ποια χώρα η σιλδεναφίλη γίνεται ΜΗΣΥΦΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Μεγάλη Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εντάξει τη σιλδεναφίλη στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (over the counter - OTC, όπως τα ονομάζουν), σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) της χώρας.

Το φάρμακο έχει χαρακτηριστεί "επαναστατικό" στην αντιμετώπιση της ανδρικής ανικανότητας και έχει σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά αποτελεί και έναν από τους δημοφιλέστερους στόχους για επικίνδυνες απομιμήσεις που πωλούνται στο διαδίκτυο. Η κίνηση αυτή συνεπώς στοχεύει στη μείωση των πωλήσεων των παράνομων σκευασμάτων.

Μαύρη αγορά

Αν και οι συνταγές με φάρμακα σιλδεναφίλης έχουν τριπλασιαστεί στη Βρετανία σε μια δεκαετία (2.958.199 συνταγές το 2016, σε σύγκριση με 1.042.431 το 2006), η μαύρη αγορά εξακολουθεί να υπάρχει. Μόνο πέρυσι στη χώρα κατασχέθηκαν παράνομες συσκευασίες Viagra αξίας 17 εκατομμυρίων λιρών, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχουν κατασχεθεί συσκευασίες αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών.

Η υπεύθυνη εταιρεία-παρασκευαστής του φαρμάκου, η Pfizer, δήλωσε ότι ελπίζει πως η OTC εκδοχή του φαρμάκου θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία της χώρας την άνοιξη του 2018 και θα διατίθεται σε συσκευασίες των 4 και των 8 δισκίων, με συνιστώμενες λιανικές τιμές 19.99 και 34.99 λίρες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον MHRA, η απόφαση ελήφθη μετά την αξιολόγηση της ασφάλειας του σκευάσματος, τις συμβουλές της αρμόδιας επιτροπής για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης και τις θετικές απαντήσεις σε προηγηθείσα δημόσια διαβούλευση. Ο Mick Foy, διευθυντής της Τμήματος Φαρμακοεπαγρύπνησης του MHRA δήλωσε ότι "η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μια εξασθενητική κατάσταση, γι' αυτό είναι σημαντικό οι άνδρες να αισθάνονται ότι έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ποιοτική και νόμιμη φροντίδα και να μην παρασύρονται στην αγορά πλαστών προϊόντων που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές παρενέργειες".

Αντίστοιχα και το ιατρικό στέλεχος της Pfizer Βρετανίας, ο Dr Berkeley Phillips, δήλωσε ότι "κάποιοι άνδρες αποφεύγουν να αναζητήσουν υποστήριξη και θεραπεία γι' αυτήν την πάθηση, γι' αυτό πιστεύουμε ότι τους παρέχεται η δυνατότητα να μιλήσουν με φαρμακοποιό, ενθαρρύνοντας παράλληλα περισσότερους άνδρες να απευθύνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης".

Πώς θα χορηγείται με ασφάλεια;

Οι άντρες που επιθυμούν να το αγοράσουν, θα κληθούν να συμβουλευτούν το φαρμακοποιό. Ο φαρμακοποιός θα καθορίσει εάν είναι κατάλληλοι να λάβουν το φάρμακο, θα περιγράψει τις πιθανές παρενέργειες και θα προτείνει την επίσκεψη σε γιατρό, εάν κρίνεται απαραίτητο.

Το προϊόν δεν θα πωλείται σε άνδρες με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα ή σε εκείνους που ανήκουν σε αντίστοιχο υψηλό κίνδυνο, με ηπατική ανεπάρκεια ή σε εκείνους που λαμβάνουν φάρμακα που αλληλεπιδρούν με τη σιλφεναφίλη.

Η εταιρεία επίσης συνιστά στους φαρμακοποιούς να συμβουλεύουν τους πελάτες τους να επισκέπτονται το γιατρό τους 6 μήνες από την πρώτη λήψη του φαρμάκου, προκειμένου να παρακολουθούν την υγεία τους.

Μετάφραση από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό