Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Φαρμακευτικές προτείνουν να καλύψουν την «τρύπα» στα φάρμακα

5/11/2012
Πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για να καλύψουν ενδεχόμενο επιπλέον κόστος των φαρμάκων, φέρεται να έχουν καταθέσει οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για να καλύψουν ενδεχόμενο επιπλέον κόστος των φαρμάκων, φέρεται να έχουν καταθέσει οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times/Reuters, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (ΕFPIA) έχει στείλει επιστολές στα ελληνικά υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, στις οποίες δεσμεύεται να ολοκληρώσει εντός του μήνα μια συμφωνία με τα μέλη της, με βάση την οποία θα απορροφήσουν το όποιο επιπλέον κόστος φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, πέρα από τον στόχο των 2,9 δισ. ευρώ που προβλέπεται στον προϋπολογισμό.


Σε αντάλλαγμα, ζητά από την κυβέρνηση να αποπληρώσει τις τρέχουσες οφειλές της και να διασφαλίσει ότι οι όποιες νέες εκπτώσεις δεν θα «ρίξουν» χαμηλότερα τις τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι τα χρέη της κυβέρνησης προς τις φαρμακευτικές από τα προηγούμενα χρόνια ανέρχονται στα 1,7 δισ. ευρώ.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ γιόρτασε και φέτος την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών






Σχετικά άρθρα

Kavita Patel: Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ελλάδα: Το 15,6% των αξονικών είναι ακατάλληλες!
Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Νέα λίστα με ελλειπτικά φάρμακα
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ