Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμακευτικές εταιρείες: Να ενημερώνουν τον ΕΟΦ πριν αποφασίσουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους

16/3/2020 5:21:20 μμ
Και να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Διοίκηση του ΕΟΦ ενημερώνει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαρμάκου (κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας, τοπικοί αντιπρόσωποι, χονδρέμποροι κ.ά.) ότι πριν από όποια τροποποίηση στον κύκλο εργασιών τους, πρέπει πρωτίστως να έχουν διασφαλίσει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς και να προηγείται σχετική ενημέρωση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΟΦ έχει ενημερωθεί ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες προτίθενται να αναστείλουν τις εργασίες τους, μετά τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του. Ωστόσο αναφέρει πως «τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα» και ότι «πέραν των υποχρεώσεων που ορίζονται σαφώς στο ισχύον νομικό πλαίσιο, η κοινωνική ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών που βρίσκονται στην Ελλάδα και του συστήματος Υγείας γενικότερα, βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού, η αποτελεσματικότητα της οποίας θα κριθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα».

O ΕΟΦ αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την προφύλαξη των εργαζομένων, ωστόσο καλεί να ενημερώνεται στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails): inspections@eof.gr, market-surveillance@eof.gr • pakaep@eof.gr.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί