Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακεία vs υπέρτασης

31/1/2022 7:43:12 μμ
Νέα καμπάνια από τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια σημαντική δράση προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) με στόχο να προβάλλει και να αναδείξει τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχονται καθημερινά από τους φαρμακοποιούς της κοινότητας και τη συμβολή τους στην υγεία του πληθυσμού.

Σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φαρμακευτικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο ΠΦΣ συμμετείχε στην εκτύπωση και προβολή ενημερωτικής αφίσας για την υπέρταση με τίτλο: «ΥΠΕΡΤΑΣΗ… Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Εμπιστεύσου τον φαρμακοποιό σου».

Σε όλα τα φαρμακεία της χώρας θα αναρτηθεί η εν λόγω αφίσα που περιέχει συμβουλές για την υπέρταση βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας σχετικά με:
  • τα συμπτώματα της υπέρτασης που δεν πρέπει να παραβλέπονται: προβλήματα όρασης, πόνος στο στήθος, ζάλη ή πονοκέφαλος και δύσπνοια
  • συμβουλές για τη σωστή μέτρηση της πίεσης
  • προτάσεις για την αλλαγή του τρόπου ζωής σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση, το κάπνισμα και τις ιατρικές επισκέψεις.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον ΠΦΣ καθώς και τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο επιπολασμός παραμένει όμως υψηλός, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ






Σχετικά άρθρα

Π. Μαλιωτάκης: Δίνονται άδειες φαρμακείων σε μη δικαιούχους
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σημειώνει ο φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ με τη ΔηΕΦ
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη