Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα

24/4/2024 1:47:08 πμ
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κλειστά οφείλουν να παραμείνουν τα φαρμακεία της χώρας τις ημέρες επίσημων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς σύμφωνα με τον Νόμο 4613/2019. Ειδικότερα τη Μεγάλη Παρασκευή, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 07/05 (ημέρα στην οποία μεταφέρθηκε η φετινή αργία της Πρωτομαγιάς) απαγορεύεται η λειτουργία όλων των φαρμακείων. Τις ημέρες των αργιών φυσικά εξαιρούνται τα φαρμακεία που εφημερεύουν ή διανυκτερεύουν.


Όπως υπενθυμίζει η διοίκηση του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της προς τα μέλη του Συλλόγου, σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα από 3.000 έως 20.000 ευρώ καθώς και πειθαρχική ποινή.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερη σύσταση του ΠΦΣ, οι φαρμακοποιοί που εντοπίζουν παραβάσεις της νομοθεσίας, μπορούν να ζητήσουν από την ΕΛΑΣ να διαπιστώσει τη λειτουργία του φαρμακείου και να γίνει σχετική καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων του οικείου Αστυνομικού Τμήματος ή/και να αποκτήσουν απόδειξη λιανικής πώλησης του φαρμακείου αυτού εκδοθείσα τις «απαγορευμένες» ημερομηνίες. Έτσι θα μπορεί ο οικείος Σύλλογος να προχωρήσει σε καταγγελία στην Περιφέρεια και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)