Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

FAMAR: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2022

28/7/2023 3:02:39 μμ
Αποτυπώνουν τη σταθερή ανοδική πορεία του οργανισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η FAMAR ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για τη ετήσια οικονομική χρήση του έτους 2022 αποτυπώνοντας τη σταθερή ανοδική πορεία του οργανισμού και την προσήλωσή του προς την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων να ενισχύει διαρκώς τη θέση του στη διεθνή αγορά των CDMOs.

 

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το οικονομικό έτος 2022, τα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου FAMAR διαμορφώθηκαν στα €228.988.000, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με τη χρήση του 2021, αναδεικνύοντας την ανταγωνιστική ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί αποτελεσματικά τις ευκαιρίες ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά και να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της.


Το EBITDA του Ομίλου ανήλθε στα €21.180.000, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 24% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά που ανήλθε στα €17.058.000.

Επιπλέον, αύξησε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της (Capex) κατά 4% το 2022, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναλαμβάνοντάς σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της στην βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και υποδομών της.

Οι προοπτικές για το 2023

Η FAMAR δηλώνει πολύ αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάπτυξής της το 2023, περιμένοντας περαιτέρω θετικές εξελίξεις από το ενισχυμένο κέντρο διανομής της στη Θήβα, καθώς και από τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της, την εφαρμογή νέων συστημάτων διαχείρισης και διαδικασιών που ενισχύουν περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στη διεθνή αγορά. Θα επικεντρωθεί επίσης στην επέκταση των συνεργασιών με υφιστάμενους και νέους πελάτες, με στόχο την αύξηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη