Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Ροδόπης: «Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή»

4/6/2010
«Όχι στην απαξίωση της προσφοράς του Έλληνα φαρμακοποιού»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, με Δελτίο Τύπου της 3/6/2010, αναφέρεται στην τρέχουσα κατάσταση στον χώρο του φαρμάκου και ζητά από τους αρμόδιους της Κυβέρνησης να φροντίσουν με τις ενέργειές τους ώστε να μην απαξιώνεται ο ρόλος του φαρμακοποιού στη Δημόσια Υγεία και στην Ελληνική Κοινωνία:

 

 

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκε μια διογκωμένη και υπερτιμημένη φαρμακευτική αγορά, αποτέλεσμα της πολυφαρμακίας και των υψηλών τιμών σε πολλά φάρμακα. Αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η Πολιτεία, οι φαρμακευτικές εταιρίες και δυστυχώς μερίδα συνταγογράφων γιατρών. Οι δύο πρώτοι για την διαμόρφωση των τιμών (αλήθεια θα πληρώσει κανείς για την μέχρι σήμερα φουσκωμένη αγορά;), οι τρείς μαζί για την υπερσυνταγογράφηση.

 

Οι φαρμακοποιοί; Λυτρωτικά απόντες απ’ αυτό το δημοσιονομικό “πάρτι”.

 

Οι φαρμακοποιοί και τα 12.500 φαρμακεία της χώρας, που δημιουργήθηκαν με δεδομένη αυτήν την υπερτιμημένη αγορά και εναποθέτοντας ανυποψίαστα τη βιωσιμότητά τους σ’ αυτήν, καλούνται τώρα να προσγειωθούν στην ψυχρή πραγματικότητα, η οποία θέλει να συνεχίζεις να επιβιώνεις, πολύ σύντομα με το 50% του τζίρου σου και με απώλεια του 25% της περιουσίας σου, επειδή «κάναμε το λάθος» να έχουμε όλα τα φάρμακα στα ράφια μας ετοιμοπαράδοτα για τον ασθενή μας.

 

Σήμερα, εν μέσω μίας γενικότερης αναστάτωσης, χωρίς εξ αρχής να υπάρχει οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο αποκατάστασης της δημοσιονομικής τάξης αλλά και μη δρομολογώντας την θεμελίωση των αναγκαίων μέτρων για πραγματική ανάπτυξη στην χώρα μας, από τη θέση μας, οφείλουμε να επισημάνουμε στους αρμόδιους της Κυβέρνησης ότι, εκτός του κινδύνου ελλείψεων απαραίτητων φαρμάκων από την Ελληνική αγορά, αφού ήδη δρομολογούνται εξαγωγές ή ακόμη και αποσύρσεις πολλών φαρμάκων, λόγω της ανορθόδοξης επίπεδης μεσοσταθμικής μείωσης όλων των φαρμάκων (μαζί με το ξερό καίμε και το χλωρό) και την μη εφαρμογή του νόμου για τον Μ.Ο. των τριών φθηνότερων τιμών στην Ευρώπη, κυρίως να προσέξουν:

 

Με κάθε τρόπο, να μην απαξιώσουν την προσφορά του Έλληνα φαρμακοποιού στη Δημόσια Υγεία και στην Ελληνική Κοινωνία, υποβαθμίζοντάς την, εν γνώσει τους ή παρασυρόμενοι από τις μεγαλοεπενδυτικές σειρήνες, που οραματίζονται τη διαχείριση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται “φάρμακο” μετατρέποντάς το σε ένα απλό εμπορικό προϊόν. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Φ.Σ. Πειραιά: Προσφορά από την Epsilon Net για πρόγραμμα ψηφιακής κάρτας
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced