Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Πειραιά: Κλειστά τα φαρμακεία στις 27/5 και 4-5/6/2009

12/5/2009
Κίνηση διαμαρτυρίας για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον χώρο του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε να κλείσει τα φαρμακεία του στις 27 Μαΐου και στις 4 & 5 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την έλλειψη πολιτικής στη διακίνηση του φαρμάκου». Με δύο επιστολές του προς τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και την υπουργό Απασχόλησης Φ. Πετραλιά, ο Φ.Σ. Πειραιά περιγράφει τα αιτήματά του, ανακοινώνει την απόφασή του και ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν:

 

1. «Προς τον υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλο

Κε Υπουργέ,

 

Παρά τις όποιες προσπάθειες που έχουν γίνει από πλευράς σας, δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς δεν έχει επιτευχθεί.
Ο ΟΠΑΔ ανίκανος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, εξακολουθεί να έχει ανεξόφλητες συνταγές από τον μήνα Οκτώβριο ’08.
Οι όποιες αποφάσεις και οι όποιες διευκρινίσεις δικών σας εγκυκλίων, αφήνουν αδιάφορες τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες των ΥΠΑΔ, οι οποίες περικόπτουν αδίκως συνταγές των ήδη απλήρωτων φαρμακοποιών.

Η άρνηση εφαρμογής του ΠΔ 121/2008 από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, υποβαθμίζει την πολιτική βούληση για καταμερισμό της ευθύνης στη συνταγογράφηση.

Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τίποτα, αφήνοντας στην απελπισία και την ανασφάλεια επαγγελματίες που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Κε Υπουργέ,

 

Μη έχοντας άλλη λύση, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε να κλείσει τα φαρμακεία στις 27 Μαΐου 2009 και στις 4 & 5 Ιουνίου 2009 ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων».


 

2. Προς την υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πετραλιά

Κα Υπουργέ,

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά διαμαρτύρεται για την έλλειψη πολιτικής στη διακίνηση του φαρμάκου που επιδεινώνεται από τη δυσλειτουργία των νέων Ασφαλιστικών Φορέων, έχοντας ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις πληρωμών αλλά και παράλογες περικοπές συνταγών.

Η πάγια θέση μας για ενιαίο τρόπο χορήγησης φαρμάκων από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και άμεση μηχανογράφηση αυτών, δεν υλοποιείται ή ο χρόνος υλοποίησής της είναι απροσδιόριστος.

Επίσης η όποια προσπάθεια από πλευράς μας βρήκε άρνηση και αδιαφορία στο να γίνει κατανοητό ότι το Υπουργείο στο οποίο προίστασθε οφείλει να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων, εφαρμόζοντας το ΠΔ 121/2008 και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που εκδίδει το υπουργείο Υγείας.

 

Ο Σύλλογός μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κλείνει τα φαρμακεία του στις 27 Μαΐου και 4 & 5 Ιουνίου 2009, ελπίζοντας να ασχοληθείτε ουσιαστικά και να δώσετε άμεση λύση στα προβλήματα των φαρμακοποιών».


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας