Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Πειραιά: 48ωρη απεργία Δευτέρα 17/1 & Τρίτη 18/1

14/1/2011
«Επιχειρείται εξόντωση των φαρμακοποιών και κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την απόφαση να βάλουν "λουκέτο" στα φαρμακεία του Πειραιά τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, έλαβαν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, μετά το «ναυάγιο» που σημειώθηκε στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

 

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά επισημαίνει, ότι η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

 

"Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά κλείνουν τα φαρμακεία τους τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18/1/2011, πραγματοποιώντας την ίδια μέρα Γενική Συνέλευση, αφού επί 7 μήνες στήριξαν και εμπιστεύτηκαν μία αφερέγγυα Κυβέρνηση και έναν Υπουργό Υγείας που δεν σεβάστηκε τα συμφωνηθέντα ενώπιον των ΜΜΕ.

 

Το παραμύθι της ΤΡΟΙΚΑ το γνωρίζουνε όλοι πλέον ότι δεν είναι τίποτα άλλο από Κυβερνητικές επιλογές προς όφελος των συμφερόντων.

 

Η απελευθέρωση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους οδηγούν σε κλείσιμο τα μικρομεσαία φαρμακεία, ενώ η επίτευξη του στόχου για τη μείωση των δαπανών στα φάρμακα με τη δική μας στήριξη έχει γίνει πραγματικότητα.

 

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα αγωνιστούν να ανατρέψουν κάθε ενέργεια που πλήττει τα φαρμακεία τους και που δεν εξυπηρετεί τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Έλληνες ασφαλισμένους".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την αλλαγή της διοίκησης ανακοινώθηκε αύξηση 3,4%
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας






Σχετικά άρθρα

Πόσο πληρώνονται οι φαρμακοποιοί των Boots;
Μετά την αλλαγή της διοίκησης ανακοινώθηκε αύξηση 3,4%
Πόσο εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι τα online φαρμακεία;
Σύμφωνα με τη φετινή μελέτη της STADA
Πρόβλημα με την απογραφή ναρκωτικών για τα φαρμακεία της Αττικής;
Ο Σύλλογος απέστειλε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Υγείας
Τμήματα Φαρμακευτικής διδάσκουν τέχνες στους μελλοντικούς φαρμακοποιούς
Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας