Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Λάρισας: Συμμετοχή σε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

14/11/2025 3:49:20 μμ
Στην κεντρική πλατεία της πόλης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φ.Σ. Λάρισας συμμετέχει ενεργά σε διήμερη δράση του Συλλόγου Διαβήτη της περιοχής για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στην υγεία των πολιτών. Στο πλαίσιο της δράσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου με τη συνδρομή εθελοντών ιατρών, εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με τη χρήση αναλώσιμων, προσφορά των φαρμακοποιών.

«Οι φαρμακοποιοί της Ελλάδας, έχοντας δημιουργήσει το πιο πλήρες και προσβάσιμο δίκτυο φαρμακείων στον κόσμο, επιτελούμε σημαντικό και μετρήσιμο έργο σε κάθε φάσμα που σχετίζεται με τον τομέα της πρόληψης. Ενημερώνουμε υπεύθυνα, προβαίνουνε σε διάφορες μετρήσεις και τεστ, κατευθύνουμε σωστά τους πολίτες και προλαβαίνουμε περιστατικά πριν εξελιχθούν σε πιο σοβαρά. Αυτή είναι μια τεράστια υπηρεσία και προσφορά προς τους πολίτες και προς το σύστημα υγείας που εξοικονομεί πόρους υπό κάθε έννοια. Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το ρόλο μας αυτό, να θέσει τα κατάλληλα πλαίσια και να εξελίξει περισσότερο τη συνεισφορά μας στο Σύστημα Υγείας», δήλωσε η διοίκηση του Συλλόγου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και έχουν «σύμμαχο» φυλλάδιο με οδηγίες για τους ασθενείς από τον ΠΦΣ
Και αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Σταματάκος






Σχετικά άρθρα

Νέα έρευνα για παρεμβάσεις τηλεϊατρικής από φαρμακοποιούς
Έδειξε θετικά αποτελέσματα για ασθενείς με υπέρταση
PGEU: Το όραμα για τα φαρμακεία στην Ευρώπη
Η αναγνώριση και η επέκταση των υπηρεσιών τους στο επίκεντρο
Χαμηλά τα επίπεδα αντιγριπικού εμβολιασμού στη χώρα
Έχουν γίνει περίπου 2,4 εκατ. ενώ ο στόχος είναι 3,5 εκατ.