Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ. Λάρισας: Ετοιμάζει πλήθος εκδηλώσεων από τις 22-28 Απριλίου

11/4/2023 7:06:31 μμ
Με αφορμή την εβδομαδιαία δράση «Μαζί μια αγκαλιά»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φ.Σ. Λάρισας οργανώνει και φέτος την εβδομαδιαία πολυθεματική δράση «Μαζί μια αγκαλιά» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 22 έως τις 28 Απριλίου. Στη δράση συμμετέχουν ενεργά πλήθος οργανώσεων, πανεπιστημίων, συλλόγων ασθενών και θεσμικοί οργανισμοί καθώς και ο Δήμος και η Περιφέρεια, οι οποίοι θα έχουν ενεργό συμμετοχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Λάρισας, Θάνο Κουτσούκη «στόχος μας είναι η ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης και η προώθηση της αξίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης. 

Η αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά οργάνων αποτελούν πράξεις απόλυτου αλτρουισμού, τις οποίες η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Η υποστήριξη οικογενειών με προβλήματα και παιδιών χωρίς οικογένεια, το αγκάλιασμα των ασθενών μέσα από ορθή ενημέρωση - κατεύθυνση και η αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων, η αντιμετώπιση προκαταλήψεων και φόβων, η δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων, η ψυχολογική υποστήριξη και η προσπάθεια επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν στόχους της πρωτοβουλίας αυτής».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρξουν πλήθος δράσεων για όλες τις ηλικίες, ενώ θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με τους παιδιάτρους της πόλης, τους οδοντιάτρους, την ενδοκρινολογική κλινική και το κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι του Χαμόγελου του Παιδιού θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν με τα παιδιά των σχολείων της περιοχής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της φαρμακαποθήκης Larisa Pharm
Μέσω της επιτυχημένης δράσης «Φρόντισε το σώμα σου»






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας